Atlantia brager op på børsen efter kovending

Udgivet den 15-07-2020  |  kl. 13:13  |  

Aktien i det italienske infrastrukturselskab Atlantia, der er ejet af den rige italienske Benetton-familie, skyder i vejret med raketfart onsdag, efter at den italienske regering har besluttet, at den vil forfølge muligheden for at overtage ejerskabet af selskabet Autostrade, der driver de italienske betalingsmotorveje af samme navn.

Atlantia ejer 88 pct. af Autostrade.

Det skriver Bloomberg News.

Efter et dødbringende kollaps af en motorvejsbro i Genoa for snart to år siden har en majoritet af koalitionen bag den italienske premierminister arbejdet på at få selskabets licens til drift af motorvejene tilbage, hvilket har medført et længerevarende tovtrækkeri mellem parterne.

I weekenden sendte Atlantia sit endelige bud på en løsning af konflikten, men det løsningsforslag afviste premierminister Giuseppe Conte mandag.

Efter lange forhandlinger natten til onsdag har regeringen nu besluttet alligevel at forfølge løsningsforslaget, hvor en del af aftalen går på, at milliardærfamilien Benetton afgiver alt ejerskab af Autostrade.

43 mennesker mistede livet, og 16 blev såret, da Morandi-broen i august 2018 kollapsede. En undersøgelse igangsat af den italienske regering argumenterede efterfølgende for, at Autostrade havde undervurderet skaderne på broens konstruktion. Selskabet afviste anklagerne.

På børsen i Milano stiger Atlantia-aktien onsdag eftermiddag med 24,3 pct. til 14,22 euro. Det gør aktien til den mest stigende i det brede Stoxx 600-indeks.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder