Bang & Olufsen/CEO: Forventer sorte tal på bundlinjen for helåret

Udgivet den 04-10-2017  |  kl. 09:11  |  

Trods en stigning i omsætningen måtte elektronikselskabet Bang & Olufsen i sit regnskab for første kvartal præsentere et underskud på bundlinjen på 55 mio. kr., men underskuddet er vendt til et overskud, når regnskabsåret er slut.

Det lover Henrik Clausen, administrerende direktør i B&O, over for Ritzau Finans, efter at selskabet onsdag har afleveret regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/2018.

- Jeg har en forventning om, at vi leverer på vores forventninger og fortsætter vores vækst resten af regnskabsåret, og at vi leverer sorte tal på bundlinjen, når året er gået.

- Det skal ske gennem en kombination af vækst, effektivitet som følge af frasalget af vores fabrik og det samarbejde, vi har lanceret med LG, siger Henrik Clausen.

Struer-selskabets omsætning voksede i første kvartal med 15 pct. til 592 mio. kr. fra 515 mio. kr. i samme kvartal året før, mens driftsindtjeningen (EBIT) var minus 65 mio. kr. mod minus 89 mio. kr. året før.

- Vi er tilfredse med de skridt, vi har taget, men rejsen fortsætter de kommende år.

- For at udvikle forretningen yderligere skal vi drive vores stærke portefølje af produkter ud i markedet, og så skal vi fastholde den rejse, vi er i gang med i form af øget effektivitet i forretningen hentet ved samarbejder, siger Henrik Clausen.

B&O forventer i regnskabsåret 2017/2018 en omsætningsvækst på 10 pct. og et driftsresultat før af- og nedskrivning samt kapitalisering, EBITDAC, på underliggende basis i niveauet 8-10 pct.

Aktiekursen for B&O stiger onsdag efter regnskabet med 2,3 pct. og handles til 136,50 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯ 

Relaterede nyheder