Banknordik/CEO: Ser pres på rentemarginalen fortsætte i 2019

Udgivet den 02-05-2019  |  kl. 10:30  |  
Arkiv: Foto

Pres på rentemarginalen var med til give Banknordik en tilbagegang i nettorenteindtægterne i årets første kvartal. Og presset ser ikke ud til at løje af foreløbig, vurderer administrerende direktør Árni Ellefsen.

- Vi har samme udfordring som resten af markedet. Vi har vækst på udlån, men den opvejer lige nøjagtig ikke presset på rentemarginalen, siger han, efter at banken torsdag morgen har offentliggjort regnskab for januar, februar og marts.

- Resten af året skal vi have vækst for at bevare niveauet af nettorenteindtægter, for markedet ser ikke ud til at skulle vende de næste par kvartaler. Det er et vilkår i markedet lige nu, lyder det fra topchefen.

Bankens nettorenteindtægter svandt i årets første tre måneder ind til 91 mio. kr. fra 94,3 mio. i første kvartal af 2018.

- Jeg er optimistisk, når jeg ser ind i de kommende kvartaler. På årsbasis har vi haft en fornuftig vækst, men en stor del af vores vækst er kommet over de sidste par kvartaler.

- Det vil vi påstå er på grund af de initiativer, vi har søsat i løbet af 2018, der gør det nemmere at fastholde og tiltrække nye kunder, lyder det fra bankbossen.

SKAL VOKSE I DANMARK OG GRØNLAND

Árni Ellefsen erklærer sig tilfreds med bankens regnskab for første kvartal, hvor Banknordiks nettogebyrindtægter steg til 47,9 mio. kr. fra 44 mio. kr.

- Jeg er tilfreds med udviklingen og det, vi har leveret i første kvartal - i særdeleshed at alle de initiativer, vi har igangsat, ser ud til at blive godt modtaget, siger han.

- På udlån og realkredit i Danmark ligger væksten i markedet på omkring 2 pct. de seneste 12 måneder. Der har vi en vækst på 5 pct., og det er på linje med det, vi gerne vil.

- Vi har en stor markedsandel på Færøerne, som vi vil bevare, men i Danmark og Grønland vil vi vokse mere end markedet. Specielt Danmark har stort potentiale, lyder det fra bankbossen.

I kvartalet nåede Banknordik et resultat før nedskrivninger på 38 mio. kr. mod 47 mio. kr. samme kvartal i 2018. Før skat endte resultatet på 65 mio. kr. Den er altså mere end halveret - fra 148 mio. kr. - fra første kvartal af 2018.

- I første kvartal af 2018 solgte vi vores hovedsæde på Færøerne, ligesom vores aktiepost i Bankinvest blev værdisat anderledes. Det gav en indtægt på 76 mio. kr., så det forklarer stort set hele ændringen, forklarer Árni Ellefsen.

Banknordik-aktien falder torsdag formiddag 1,3 pct. til 111,50 kr. på børsen i København.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder