Bavarian: Gode fase 1-resultater med vaccine til amerikansk militær

Udgivet den 08-06-2020  |  kl. 07:45  |  

Bavarian Nordic kan mandag meddele, at selskabet har opnået positive resultater fra et fase 1-forsøg med midlet MVA-BN WEV, der er en vaccinekandidat mod tre forskellige former for heste-encephalit virus.

Det skriver Bavarian Nordic i en meddelelse til fondsbørsen.

Fase 1-forsøget er blevet betalt af det amerikanske militær, der ser potentiale i midlet, da der i øjeblikket ikke findes nogen forebyggende vacciner på markedet.

- Vi er glade for at rapportere positive toplinjeresultater fra det første forsøg i mennesker med vores vaccinekandidat mod heste-encephalit virus. En sikker og effektiv vaccine mod denne dødelige sygdom er en høj prioritet for den amerikanske regering, og vi mener at vores vaccinekandidat har gode muligheder for at opfylde dette behov, udtaler Paul Chaplin administrerende direktør i Bavarian Nordic i meddelelsen.

Østlig, venezuelansk og vestlig hesteencephalit virus tilhører familien alphavirus, og kan overføres via myg og fugle samt enkelte pattedyr. Infektionsraterne og sygdommenes alvor varierer for de tre virusser, men fælles for dem alle er forekomst af influenzaagtige symptomer samt risiko for hjernebetændelse og død.

Det amerikanske militær har vaccinen på listen over prioriteter, da alle tre virusser betragtes som potentielle biologiske trusler og tidligere har været udforsket som mulige biologiske våben. De er derfor på den amerikanske regerings liste sammen med blandt andet kopper og miltbrand, der er omfattet af den gældende politik for vaccination af amerikanske tropper, der udstationeres i andre dele af verden, skriver Bavarian.

Bavarian Nordic er i gang med at søge yderligere finansiering fra de amerikanske myndigheder til den videre kliniske udvikling af vaccinen.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder