Bavarian Nordics mpox vaccine opnår prækvalifikation hos WHO

Udgivet den 13-09-2024  |  kl. 09:57  |  

Første mpox-vaccine, der opnår prækvalifikation hos WHOGodkendelsen vil hjælpe med at fremskynde adgangen til vaccinen i alle afrikanske lande

KØBENHAVN, Danmark, 13. september 2024 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at selskabets mpox-vaccine, IMVANEX® (MVA-BN®) har modtaget prækvalifikation af Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som den første mpox-vaccine, der nu tilføjes listen over prækvalificerede vacciner.

MVA-BN er godkendt til aktiv immunisering mod kopper, mpox samt relaterede orthopoxvirusinfektioner og -sygdom i alle voksne i alderen 18 år og ældre. Ifølge anbefalinger fra WHO kan MVA-BN dog også anvendes "off-label" i børn og unge samt i gravide og immunkompromitterede personer i udbrudssituationer, hvor fordelene ved vaccination opvejer potentielle risici1.

En prækvalifikation, eller subsidiært en nødbrugstilladelse (emergency use listing) er en forudsætning for, at regeringer og organisationer som Gavi, UNICEF med flere kan indkøbe og distribuere vacciner til afrikanske lande, og trods en intention om at vurdere mpox-vacciner med henblik på udstedelse af en nødbrugstilladelse, har WHO vurderet, at MVA-BN opfylder kriterierne til en fuld prækvalifikation. Vurderingen er baseret på data, indsendt af Bavarian Nordic, herunder certificeringer, vurderingsrapporter samt positive tilkendegivelser udstedt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), der er tilsynsmyndigheden anvendt som reference for vaccinen.

Tidligere i denne uge modtog MVA-BN desuden en provisorisk godkendelse af lægemiddelmyndigheden i New Zealand, Medsafe, samt en fuld godkendelse af lægemiddelmyndigheden i Mexico, COFEPRIS.

Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, udtaler: "Vi er særdeles begejstrede over, at vores mpox-vaccine har modtaget prækvalifikation fra WHO, hvilket er et vidnesbyrd om styrken af ​​vores vaccine og kvaliteten af de ​​data, vi har genereret gennem adskillige studier, såvel som i det virkelige liv. Mens vi fortsætter med at arbejde med WHO og andre regulatoriske myndigheder for at udvide godkendelsen til at omfatte børn, som er hårdt ramt af mpox-udbruddet, er vi glade for, at denne godkendelse vil hjælpe med at fremskynde adgangen til vores vaccine for befolkninger på tværs af hele det afrikanske kontinent, og vi bifalder WHO for deres hurtige gennemgang og indsats for at få dette til at ske."

Om mpoxvaccinen
MVA-BN eller Modified Vaccinia Ankara-Bavarian Nordic er den eneste ikke-replikerende mpoxvaccine som er godkendt i USA, Schweiz og Singapore (markedsført som JYNNEOS®), Canada (markedsført som IMVAMUNE®) og i EU/EØS og Storbritannien (markedsført som IMVANEX®). Vaccinen blev oprindeligt udviklet som koppevaccine i samarbejde med den amerikanske regering for at sikre levering af en koppevaccine til hele befolkningen, inklusive immunkompromitterede personer, som ikke anbefales vaccination med traditionelle replikerende koppevacciner, men er siden blevet godkendt til anvendelse i den generelle voksne befolkning, der er i risiko for smitte med kopper eller mpox.

Med udgangspunkt i data fra en klinisk undersøgelse, der er udført af U.S. National Institutes of Health (NIH), har Bavarian Nordic for nylig indsendt en ansøgning til European Medicines Agency for at udvide godkendelsen til unge i alderen 12-17 år og arbejder også med partnere, herunder Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) for at evaluere sikkerheden og effektiviteten af ​​vaccinen hos børn i alderen 2-12 år.

Bavarian Nordic har været mangeårig leverandør af vaccinen til nationale beredskabslagre, og har hjulpet regeringer og overnationale organisationer ved at udvide adgangen til vaccinen til mere end 70 lande verden over under mpox-udbruddet i 2022-2023.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret vaccineselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppe- og mpox-vacciner, som er blevet udviklet gennem vores mangeårige partnerskab med den amerikanske regering, og har en stærk produktportefølje af rejsevacciner samt vacciner mod endemiske sygdomme. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 30 / 2024



1 Smallpox and mpox (orthopoxviruses): WHO position paper, August 2024 (https://www.who.int/publications/i/item/who-wer-9934-429-456)


Vedhæftet fil

2024-30-da

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

07:08 Råvarer: Oliepriser stabiliseres efter to dage med stigninger op til rentemelding i USA
07:03 Obligationer/tendens: Stilhed før stormen - markedet træder vande frem til rentemelding
06:44 Asien: Tokyo vender rundt mens amerikansk rentebeslutning afventes
06:39 Mærsk får sænket kursmålet med 13 pct. hos britisk storbank
06:34 Microsoft og Blackrock går sammen om kæmpe investeringer i kunstig intelligens
06:34 Stor aktie post i ISS skifter ejer - Henrik Lind bliver storaktionær
06:34 Novo forudser Ozempic kommer med i næste prisforhandling i USA
06:34 Novo faldt i USA- handel: Direktør spår Ozempic kommer med i prisforhandling i USA
06:32 Asien: Tokyo går enegang mens amerikansk rentebeslutning afventes
06:32 Valuta: Amerikansk rentemøde lægger låg over dollar-bevægelser
06:32 USA/T-bond: Renten kravlede højere inden centralbanken melder ud
06:32 USA/lukning: S&P og Dow satte rekord inden gassen gik af ballonen før rentemøde
06:30 Kalender med link - onsdag den 18. september
17:55 Europa/lukning: Byggekæde og våbenproducent var yderpoler på grøn dag
17:07 Tirsdagens aktier: Novo trak eliteindeks ned - rekorder til C25 sat på pause
17:00 Tirsdagens obligationer: Lille rentestigning frem mod amerikansk rentemelding
16:22 Citi udpeger ny chipdarling: Analog Devices tager førstepladsen fra Micron
15:49 Vestas-rival stiger for syvende dag i træk: Storbank anbefaler nu "køb"
15:38 USA/åbning: Intel i ny optur i de første handler - indeks på rekordjagt
15:18 Amerikansk industriproduktion havde mere fart på end ventet i august