Bavarian/Sydbank: Svært at vurdere potentiale af ebola-vaccine

Udgivet den 17-05-2018  |  kl. 07:40  |  
Arkiv: Foto

Reducerede shortpositioner har været med til at løfte aktien i Bavarian Nordic, men selskabet kan også de seneste dage have været påvirket af de registrerede tilfælde af ebolasmitte i DRCongo.

I 2014 indgik det danske selskab en licens- og partneraftale om sin ebolavaccine-kandidat med det amerikanske medicinalselskab Janssen, der er en del af Johnson & Johnson.

Udviklingen af vaccinerne har stået på i flere år, og i slutningen af 2018 eller i starten 2019 ventes selskaberne at kunne præsentere resultaterne fra fase 3-forsøget med vaccinen.

- Det kan også have haft en positiv effekt på aktiekursen, at der desværre har været udbrud i DRCongo. Der er to midler, der skal kæmpe om det her marked, og det er Bavarians middel sammen med Janssen, og så har Merck også et middel, som er et mulehår længere fremme i udviklingen, siger Søren Løntoft Hansen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

Når Bavarian og Janssens middel er klar med fase 3-resultateterne, vil de derfor i høj grad blive sammenlignet med resultaterne fra studierne med Mercks middel.

Ifølge analytikeren er det svært at værdiansætte midlet, og det indgår derfor heller ikke i hans modeller for Bavarian på nuværende tidspunkt.

- Det skal være drevet af, at man i nogle lande gerne vil have en eller anden form for beredskab mod et mere omfattende udbrud. Og det kunne også være, at der er et rejsemarked her, siger Søren Løntoft Hansen.

I henhold til aftalen fra 2014 opnår Janssen en eksklusiv licens til Bavarian Nordics multivalente MVA-BN Filovirus vaccinekandidat, der er udformet til at yde beskyttelse mod Ebola Zaire, Ebola Sudan og Marburg virussen.

Bavarian Nordic modtog en forudbetaling på 25 mio. dollar og er berettiget til op til 20 mio. dollar i udviklings- og regulatoriske milepælsbetalinger samt royaltybetalinger for kommercielle salg uden for Afrika. Janssen står for udviklingsomkostningerne.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,61%
 
15/10/18

 
0,40%
 
15/10/18

 
0,16%
 
15/10/18

 
-2,89%
 
15/10/18

 
-3,89%
 
15/10/18

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder