Block har udsigt til en tur i gulvet efter angreb fra shortsælger

Udgivet den 23-03-2023  |  kl. 14:29  |  

Block Inc. indikeres 19,6 pct. lavere i det amerikanske formarked, efter at den amerikanske shortsælger Hindenburg Research har taget en shortposition i finanssoftwarekoncernen, der tidligere gik under navnet Square.

Hindenburg Research henviser til selskabets to år lange undersøgelse, der har konkluderet, at Block systematisk har udnyttet den demografi, som den hævder at hjælpe.

- "Magien" bag Blocks forretning har ikke været disruptiv innovation, men snarere virksomhedens vilje til at facilitere svindel mod forbrugere og regeringen, undgå regulering, klæde lyssky lån og gebyrer ud som revolutionerende teknologi og vildlede investorer med oppustede nøgletal, skriver shortsælgeren i sin analyse.

De fleste analytikere er begejstrede for den post-pandemiske stigning i Blocks Cash App-platform med forventninger om, at dens 51 mio. månedlige aktive brugere og lave kundeanskaffelsesomkostninger vil drive høj marginvækst og tjene som en fremtidig platform til at tilbyde nye produkter.

- Vores undersøgelser viser dog, at Block har overvurderet sit ægte brugerantal vildt og har undervurderet sine kundeanskaffelsesomkostninger. Tidligere ansatte anslog, at 40-75 pct. af konti, de anmeldte, var falske, involveret i bedrageri eller var yderligere konti knyttet til en enkelt person, påpeger Hindenburg Research.

Block har en markedsværdi på 44 mia. dollar og selskabet er blandt andet grundlagt af Twitter-stifter Jack Dorsey.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯