B&O har sikret opbakning til at hente nye penge

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 11:32  |  
Arkiv: Foto

Bang & Olufsen er kommet godt igennem det seneste år, og det giver mod på mere.

Det fortæller topchef Kristian Tëar efter offentliggørelsen af det danske erhvervsklenodies årsregnskab.

Selskabet har derfor lanceret planer om en ny vækststrategi, der kræver friske penge at føre ud i livet. Det betyder, at B&O til august vil bede investorerne om lov til at gennemføre en kapitalforhøjelse, og ifølge Kristian Teär har man allerede nu indhentet den nødvendige opbakning.

- Vi ved allerede nu, at vi har den nødvendige støtte fra de største aktionærer, som vil stemme for, siger han til MarketWire.

Planen er, at B&O vil hæve kapitalen med 20 pct., og behovet hænger sammen med planer om at investere yderligere i forretningen over de kommende tre år.

- Det er en plan på mellemlang sigt fra næste år, hvor vi begynder investeringerne i år, og hvor effekten skal vare meget længere end den prognose, vi har givet for nu. Det her er langsigtet for os, siger Kristian Teär, der også afviser, at man igen vil få brug for nye penge i perioden.

SKAL BLIVE MERE SYNLIGE

Pengene skal blandt andet bruges til at skabe mere synlighed og udvide kendskabet til varemærket, som er stort i Danmark, men som halter efter andre steder i verden.

- Mange mennesker er ikke klar over, hvem vi er, og hvad vi er kendt for: Vores arv, vores håndværk, vores lyd og vores holdbarhed. Vi er meget kendt i Danmark, men et sted som Miami, hvor meget af vores målgruppe bor, har vi ingen butik, og de kender os ikke godt nok. Vi vil gerne være mere synlige, og vi vil gerne give mulighed for, at de kan gå ned i en butik og få en god oplevelse med det, hvor de kan se og prøve vores produkter, siger Kristian Tëar.

- Vi ser stor interesse for vores produkt og mange muligheder. Luksussegmentet er et godt sted for os at være, fordi vi er de eneste, lyder det videre.

Derfor vil de gå til markedet og bede om nye penge, der kan være med til at løfte den type opgave. Og valget er faldet på en kapitalforhøjelse, fordi det er omkostningseffektivt og hurtigt, konstaterer han.

KAN BLIVE UDVANDET

Med planen følger også udsigten til, at de eksisterende aktionærer vil blive udvandet. Omfanget vil dog først blive kendt, når kapitalforhøjelsen er gennemført, hvilket efter planen skal ske til november.

Det er heller ikke først gang, at B&O har haft planer om at hente frisk kapital. For et årti siden lancerede selskabet også store og ambitiøse planer, der ifølge Nordnets investeringsøkonom Per Hansen ikke viste sig at være langtidsholdbare. Dengang slog en kapitalrejsning fejl, men Kristian Teär forsikrer, at det er et helt andet selskabet, der beder om penge i dag.

- Vi er et meget andet selskab end for fem eller ti år siden. Vi er mere robust i vores interne operationer, men vi er også meget tydeligere omkring, hvor vi gerne vil hen, siger han.

Undervejs har man også tilpasset forretningen, hvilket ifølge topchefen har betydet farvel til flere medarbejdere.

- Vi er i gang med en transformation, hvor vi har brug for en anden type kompetencer, og vi hyrer flere og flere fra luksusindustrien. Så vi "fylder op" med nye folk, som har viden om det område, vi har brug for, hvis vi skal forstå vores målgruppe, siger han.

GODT KVARTAL

Ser man isoleret på det seneste kvartal, er B&O kommet fornuftigt igennem, og topchefen glæder sig over fremgangen, der har dannet grobund for det nye arbejde.

- Vi er glade for kvartalet og har leveret vækst i kvartalet. Vi har leveret den bedste bruttomargin nogensinde og har positive pengestrømme. Det påvirker også året, hvor vi har leveret det bedste overskud i seks år. Det er godt, og det betyder også, at vi kan se, at vores strategi om at satse på tidløs luksus virker, siger han.

B&O har sammen med regnskabet lanceret den nye strategi og prognose, der indebærer højere investeringer de kommende tre år. Med de nye penge i kassen skal det føre til, at B&O i perioden fra regnskabsåret 2024/25 til 2027/28 skal opnå en gennemsnitlig årlig organisk vækst (CAGR) på 8 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Seneste nyheder