B&O/CEO: Forventer stadig at nå vækstmålet i USA

Udgivet den 04-10-2018  |  kl. 10:23  |  
Arkiv: Foto

Det amerikanske marked trak gevaldigt ned i B&O's omsætning i første kvartal. Administrerende direktør Henrik Clausen forventer dog stadig, at det amerikanske marked kan nå vækstmålet om 20 pct. eller mere i det forskudte regnskabsår. Han peger på, at det er omstillingen i distributionsnetværket, der er forklaringen.

- I USA og Europa, der foregår omstillingen i det her kvartal, og det er det, vi også har guidet tidligere på, nemlig at væksten bliver lavere i første halvår og højere i andet halvår.

Nye distributionskanaler skal være med til at drive væksten i USA fremadrettet. I sit regnskab for første kvartal forventer Bang og Olufsen, at der vil være en positiv omsætningsvækst allerede i andet kvartal gennem nye kanaler, som selskabet allerede har etableret.

- Vi har etableret nye kanaler, som er rigtige for brandet. Det vil være stormagasiner, lufthavne og andre typer af livsstilskanaler. Det vil ramme i andet kvartal og fremadrettet, og det er også derfor, vi fastholder forventningerne om 20 pct. vækst eller mere i USA, siger Henrik Clausen til Ritzau Finans.

Sommerkvartalet er som regel det mindste kvartal, og Struer-selskabet har også lukket flere butikker, end der er åbnet nye. Forandringen af distributionskanalerne er selskabet kommet relativt langt med i Kina, mens USA har haltet efter.

Selskabet er selv tilstede på østkysten nærmere bestemt New York, mens det har partnere på vestkysten. Henrik Clausen peger på at øget kontrol med øvrige kanaler og partnere skal slå igennem i de kommende kvartaler.

- Du kan se, at partnere som Amazon og Bestbuy er vi gået direkte sammen med. Det vil sige, vi har en direkte relation med dem. Det vil sige, vi har en bedre kontrol med, hvordan vores brand og forretning bliver drevet, siger Henrik Clausen.

Aktien får dog en del hug i forbindelse med regnskabet for første kvartal. Aktien handles 3,2 pct. lavere i 141 kr.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder