B&O/CEO: Play skal drive væksten fremadrettet

Udgivet den 12-07-2018  |  kl. 09:42  |  
Arkiv: Foto

Det er kategorierne i Play-delen i Bang & Olufsen, der fremover vil drive væksten, som det har været tilfældet i størstedelen af regnskabsåret 2017/2018.

Det siger koncernchefen Henrik Clausen til Ritzau Finans.

- De kategorier, der flytter sig hurtigst, er on-the-go-kategorierne, som ligger i vores Play-del, siger han efter offentliggørelsen af årsregnskabet torsdag morgen.

Play viste en vækst på 25 pct. (28 pct. i lokale valutaer), og forretningsenheden Bang & Olufsen viste en vækst på 1 pct. (4 pct. i lokale valutaer).

Det er Kina, der trækker den vækst. Kina har været vækstmotor det meste af året, og det venter Henrik Clausen også vil være tilfældet i indeværende år.

Samtidig begynder "Resten af Verden" også at komme med. Kun i Europa halter det.

- Der er ikke noget galt med brandet. Men vi har udfordringer med, hvordan vi opbygger distributionen fremadrettet i Europa, erkender Henrik Clausen.

B&O vil gentænke, hvordan både det direkte salg og tredjepartssalget fungerer i Europa.

- Der ligger i det, at vi ændrer i vores eget butiksnetværk og vores tredjepartskanaler, siger han.

At den positive udvikling i Play-brandet ikke slår igennem i euro, forklarer han endvidere med selskabets historie.

I Europa har B&O historien imod sig. I Europa er B&O mere fastetableret som "luksusmærke", end det er tilfældet på de relativt nyere markeder i USA og Kina. Og distributionssystemet er måske tungere.

Der er 284 butikker i Europa, 14 i Nordamerika, 31 i Kina og 81 i Resten af Verden. Den samlede omsætning sidste år var fordelt med omkring halvdelen i Europas 284 butikker, mens de resterende 126 butikker stod for den anden halvdel.

- Når vi nu driver en produktportefølje, der er mere on-the-go, skal vi nytænke, og det giver en længere vej i Europa, siger han.

Selvom der ikke er kraftig vækst i Bang & Olufsen-delen, er Henrik Clausen tilfreds med udviklingen.

- Kategorierne af "high end" vil vokse mindre, og det venter vi også fremadrettet. Det er kategorierne i Play, der kommer til at drive forretningen fremadrettet, siger direktøren.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,58%
 
10:50:01

 
5,44%
 
10:50:01

 
3,12%
 
10:50:01

 
3,00%
 
10:50:01

 
2,32%
 
10:50:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder