B&O/CEO: Vi er komfortable med vores langsigtede strategi

Udgivet den 08-01-2019  |  kl. 09:03  |  

Regnskabsåret 2018/19 vil samlet set ikke byde på vækst, men herefter venter Bang & Olufsen atter at slå ind på den kurs, som selskabets langsigtede finansielle mål udstikker - det vil sige en årlig salgsvækst på over 10 pct. i gennemsnit.

Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal.

En nedjustering i december skabte ellers nogen tvivl hos Sydbank-analytiker Morten Imsgard om, hvorvidt det svigtende salg ville få konsekvenser for elektronikkoncernens langsigtede mål om en overskudsgrad på over 15 pct. i 2020/21. Dette bliver dog ikke tilfældet.

- Vi føler os komfortable med vores langsigtede strategi, og det, vi har set i andet kvartal, influerer ikke på det. Vi forventer, at vækstmomentum vil være genetableret mod slutningen af året, siger administrerende direktør Henrik Clausen til Ritzau Finans.

I 2019/2020 og 2020/21 venter Bang & Olufsen mere end 10 pct. salgsvækst i gennemsnit, og målet om en overskudsgrad på 15 pct. fastholdes, selv om salget altså ikke længere ventes at stige i 2018/19.

- Vi føler, og det ser du også af tallene i andet kvartal, at vi gennem de ændringer vi har lavet i de senere år har etableret den nødvendige skalérbarhed i forretningen og skabt en robusthed på bundlinjen, som vi ikke har haft før. Derfor føler vi os komfortable med, at vi med udsigt til 10 pct. vækst fra næste år og fremadrettet, kan levere på marginen, siger Henrik Clausen.

Bang & Olufsen kom ud af andet kvartal af sit forskudte regnskabsår 2018/19 med vigende topline, men en bedre lønsomhed sikrede, at driftsresultatet alligevel steg en anelse fra samme periode sidste år.

Omsætningen faldt til 909 mio. kr. fra 999 mio. kr., mens driftsresultatet steg til 90 mio. kr. fra 83 mio. kr.

Også Bang & Olufsens 2020/21-mål om frie pengestrømme på over 10 pct. af omsætningen fastholdes.

I andet kvartal var de frie pengestrømme negative med 84 mio. kr. mod positive med 44 mio. kr. i andet kvartal året før.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder