Boeing trækker tilbud om lønstigning til strejkende ansatte

Udgivet den 09-10-2024  |  kl. 06:55  |  

Flyproducenten Boeing forlader natten til onsdag forhandlingsbordet uden en aftale for de tusindvis af strejkende ansatte, da det ikke har været muligt at finde fælles fodslag om en lønstigning.

Det oplyser Boeing ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Forhandlingerne har stået på i ugevis mellem Boeing og fagforeningen IAM, som repræsenterer flere end 30.000 boeingansatte i og omkring den amerikanske by Seattle.

Boeing siger til Reuters, at IAM har stillet et ufravigeligt krav om lønstigning, der er mere, end hvad producenten kan give uden at miste sin konkurrencedygtighed i branchen.

Omkring 33.000 boeingansatte strejker i forbindelse med forhandlingerne.

- Desværre har fagforeningen ikke villet tage vores forslag alvorligt, siger Stephanie Pope, der er vicedirektør i Boeing med ansvar for selskabets afdeling for kommercielle fly.

Boeing producerer også rumfartøjer og våben.

- Videre forhandlinger giver for nuværende ikke mening, og vi har trukket vores forslag tilbage, siger Stephanie Pope.

IAM har foreslået en lønstigning til selskabets ansatte på 40 procent fordelt over en periode på fire år. Fagforeningen vil også have genindført en pensionsordning, som blev afskaffet for cirka et årti siden.

Fagforeningens ledelse var egentlig gået med til en lønstigning på 25 procent, men den blev prompte afvist af foreningens medlemmer, hvor mere end ni ud af ti stemte imod aftalen.

Boeing tilbød i september en lønstigning på 30 procent og sagde, at man ikke havde tænkt sig at gå over det. Ifølge IAM's ledelse havde en rundspørge blandt medlemmerne dog afsløret, at det ikke ville blive godkendt.

I en pressemeddelelse fra IAM lyder det, at Boeing nægter at strække sig ud over det, som producenten tilbød i sidste måned.

Boeing er blandt verdens største kommercielle flyproducenter. Selskabet har været ramt af flere skandaler de seneste år.

Blandt de værste er sager vedrørende det nyudviklede fly Boeing 737 Max. To fly af den type styrtede ned i henholdsvis Indonesien og Etiopien i 2018 og 2019. I alt 346 mennesker mistede livet i de to flyulykker.

/ritzau/

Ritzau

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯