Brøndby IF/CEO: Vil ikke sælge nøglespillere for enhver pris

Udgivet den 21-05-2019  |  kl. 09:35  |  

Når Brøndby IF tirsdag har nedjusteret sine forventninger til årets resultat, skyldes det, at klubben fra den københavnske vestegn ikke vil sælge sine nøglespillere for enhver pris i sommerens transfervindue.

Det forklarer administrerende direktør Jesper Jørgensen på fodboldklubbens hjemmeside.

- Vi skal fastholde udvalgte nøglespillere og supplere med enkelte dygtige spillere udefra og med talenter fra Brøndby Masterclass. Med det budget, vi har til rådighed, bør vi altså være konkurrencedygtige i toppen af dansk fodbold, siger han.

- Der kan selvfølgelig komme tilbud på enkelte spillere, der er så gode, at vi ikke kan sige nej, men vi arbejder som sagt ud fra en forventning om, at vi fastholder udvalgte nøglespillere, fortsætter Jesper Jørgensen.

SKUFFENDE RESULTATER PÅ BANEN

Brøndby IF forventede tidligere at realisere transfergevinster på 44 mio. kr. i sommerens transfervindue, men indtjeningen ventes nu at ende på 17 mio. kr. Derfor ventes der for helåret nu et underskud før skat på 40 til 50 mio. kr. Tidligere var der ventet et underskud på 10-20 mio. kr. før skat.

- Selv om sæsonen endnu ikke er slut, og vi stadig har en god mulighed for at nå en plads i Europa, så må vi konstatere, at vi har haft en sportsligt utilfredsstillende sæson med alt for store udsving, hvilket kan mærkes i regnskabet, lyder det fra Jesper Jørgensen.

Brøndby IF ligger aktuelt nummer fem i den bedste danske fodboldrække og kan i bedste fald ende på fjerdepladsen, hvis det lørdag bliver til en sejr over OB. Det betyder, at klubben ikke kan opfylde sin målsætning om at ende i Superligaens top tre i sæsonen 2018/19.

Det vil ifølge klubben resultere i lavere indtægter i første halvår af 2019 end budgetteret, hvilket også nævnes som en faktor bag nedjusteringen.

VIL LAVE EMISSION EFTER SPORTSLIG AFKLARING

I tirsdagens regnskab fremgår det også, at Brøndby IF udskyder sin aktieemission, som klubben tidligere forventede at gennemføre senest med udgangen af juni, til andet halvår 2019.

Administrerende direktør Jesper Jørgensen forklarer beslutningen med, at Brøndby IF ønsker størst mulig sportslig afklaring for aktionærer og potentielle investorer, før man påbegynder emissionen:

- Transfervinduer har en stor effekt på fodboldklubbers regnskaber, ligesom ansættelse af en ny cheftræner har betydning (klubben fyrede Alexander Zorniger i februar, red.), siger han.

- På den baggrund har vi valgt at gennemføre emissionen i andet halvår af 2019, da vi ønsker størst mulig afklaring for vores aktionærer og potentielle investorer. At vi rykker emissionen til andet halvår af 2019 får ikke betydning for sommerens transfervindue, fortsætter direktøren.

Brøndby IF-aktien stiger tirsdag formiddag 3,2 pct. til 0,73 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯