Britisk fagforening slår alarm over mikrochips - citat

Udgivet den 12-11-2018  |  kl. 10:14  |  

Den største fagforening i Storbritannien, Trades Union Congress (TUC), har slået alarm over snak om implantat af mikrochips i britiske arbejdere.

Det skriver The Guardian.

Mikrochipsene skal implanteres mellem tommelfingeren og pegefingeren på britiske arbejdere og har til formål at øge sikkerheden.

Det britiske teknologiselskab Bioteq, der tilbyder implantater til selskaber og privatpersoner, har allerede indsat 150 implantater ansatte i Storbritannien.

TUC er bekymret for, om arbejdere kan blive presset til at lade sig implantere. Foreningens generalsekretær, Frances O'Grady, siger til The Guardian, at foreningen er bekendt med arbejdere, der er bekymrede over arbejdsgivernes brug af teknologi til overvågning, hvilket udvisker arbejdernes ret til privatliv.

- Brugen af mikrochips vil give chefer endnu mere magt og kontrol over deres ansatte. Der er klare risici involveret, og arbejdsgiverne må ikke feje dem væk eller presse personalet til at lade sig implantere, siger Frances O'Grady til The Guardian.

Steven Northam, der er stifter og ejer af Bioteq, fortæller The Guardian, at størstedelen af de 150 implantater har været implanteret i privatpersoner, mens nogle finans- og ingeniørselskaber har fået implanteret mikrochips i deres personale.

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder