Britiske boligbyggefirmaer får rygstød af politiske planer

Udgivet den 01-03-2021  |  kl. 12:39  |  
Arkiv: Foto

De byggerelaterede aktier i Europa har det generelt godt i mandagens marked, hvilket er understøttet af, at renterne er faldet lidt tilbage igen efter sidste uges stigninger.

For de britiske byggeaktiers vedkommende er det samtidig positivt, at den britiske regering har planer om at give mulighed for en boligfinansiering på op til 95 pct. af ejendomsværdien.

- Ikke overraskende gør byggerelaterede aktier det godt i dagens marked med faldende renter. Britiske Persimmon nyder desuden godt af forventningerne om, at de britiske myndigheder vil tillade, at der kun skal være en 5 pct. egenbetaling ved køb af ejendomme fremover, skriver Sydbank i en middagskommentar.

Persimmon ligger på børsen i London 6,5 pct. højere, og andre byggerelaterede britiske aktier som Taylor Wimpey, Barratt Development, Bellway og Countryside Properties stiger desuden med omkring 4-6 pct.

På det danske aktiemarked er der en mere afdæmpet udvikling i byggerelaterede aktier som Rockwool og H+H, som stiger henholdsvis 0,4 og 0,6 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder