Britiske boligentreprenører ramt af nyt om facadebeklædning

Udgivet den 30-01-2023  |  kl. 14:19  |  
Arkiv: Foto

Britiske boligentreprenører ligger mandag eftermiddag med fald som følge af pres fra stigende renter, samt efter at regeringen har bedt byggeentreprenørerne om at underskrive en kontrakt, der forpligter dem til at reparere boligblokke med brandfarlig facadebeklædning.

Det skriver Bloomberg News.

Blandt de britiske byggeentreprenøraktier ligger Crest Nicholson med et minus på 5,6 pct., Barratt Developments taber 1,9 pct. og Redrow falder 2,4 pct.

Storbritanniens boligentreprenører har seks uger til at underskrive en britisk regeringskontrakt, der vil forpligte dem til at reparere usikker beklædning på boligblokke - eller blive forvist fra boligmarkedet.

Løftet vil forpligte virksomhederne til at bruge anslået 2 mia. pund til at reparere højhuse, de har udviklet eller renoveret i løbet af de seneste 30 år, skriver Bloomberg News med henvisning til en regeringserklæring offentliggjort mandag.

Lovgivning vil blive fremsat i foråret for at forhindre bygherrer i at operere frit på boligmarkedet, hvis de undlader at underskrive kontrakten.

Sammen med Building Safety Levy - endnu et løfte om at løse historiske boligproblemer - betaler branchen nu anslået 5 mia. pund for at gøre deres bygninger sikre.

Den nye kontrakt kræver også, at udviklere skal refundere skatteyderne, hvor offentlige midler blev brugt til at reparere usikre bygninger.

Branden i Grenfell Tower i 2017 har medført ekstra fokus på brandsikkerhed, hvilket blandt andet har givet positiv opmærksomhed til danske Rockwool, da højhuset blandt andet var beklædt og isoleret med materialer fra konkurrenterne Saint-Gobain og Kingspan.

Franske Saint-Gobain ligger med et fald på 1,4 pct., irske Kingspan taber 2,6 pct., mens Rockwool falder 1,6 pct.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯