Britiske ministre mødes onsdag for at få briefing om brexit

Udgivet den 13-11-2018  |  kl. 17:48  |  

Storbritanniens premierminister, Theresa May, har indkaldt sine ministre til et briefing om brexit. Mødet vil finde sted onsdag.

Det skriver Bloomberg News, der citerer unavngivne kilder.

Onsdagens briefing vil finde sted på Mays kontor, skriver nyhedsbureauet.

BBC oplyser desuden, at forhandlerne fra EU og Storbritannien er blevet enige om en aftale for brexit.

Det britiske pund styrkes efter nyheden. Lige inden nyheden kostede et pund 1,2943 dollar - og lige efter var prisen 1,3028 dollar per pund. Over for euro er pund styrket til 0,8659 pund per euro fra lige godt 0,8700 pund per euro inden meldingerne.

Ifølge det britiske medie The Telegraph er aftalen med EU om brexit inklusive den meget omdiskuterede nødplan for at forhindre en hård grænse mellem Nordirland og Irland, selv hvis forhandlingerne om det fremtidige forhold bryder sammen.

- Fra et markedsperspektiv er det positivt, at EU og Storbritannien er blevet enige, men brexit-slåskampen slutter næppe her. Vi har længe argumenteret for, at den store test ikke bliver at indgå en aftale med EU, men at få stemt en aftale igennem parlamentet, skriver Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

- Når vi får mere information om den faktiske aftaletekst, bliver det afgørende at se på de britiske toppolitikeres reaktion. Vi tror, at aftalen uden problemer kan blive vedtaget i Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet, vurderer han.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  macro❯  Eurozonen❯  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder