Carlsberg efter fald på 10 pct.: En klar købsmulighed ifølge Jyske Bank

Udgivet den 03-07-2024  |  kl. 12:27  |  
Arkiv: Foto

Carlsberg-aktien kom i svær modvind efter annonceringen af et potentielt opkøb af det britiske drikkevareselskab Britvic.

Siden den nyhed er aktien bakket 10 pct, men det giver ifølge Jyske Bank "en klar købsmulighed".

- Vi vurderer, at et potentielt opkøb af Britvic giver mening for Carlsberg ud fra et strategisk synspunkt, og hvis Carlsberg kan købe Britvic til en pris på under 1400 pence per aktie, mener vi også, det giver mening ud fra et finansielt synspunkt, skriver Henrik Hallengreen Laustsen fra Jyske Bank i et notat.

Bankens vurdering er, at en pris på 1300-1350 pence per aktie og synergier på 7,5 pct. af Britvics omsætning (på 1,25 mia. kr.) vil give et afkast af den investerede kapital på 9,2 pct.

Det betegner analytikeren som acceptabelt, uden dog at være imponerende.

- Selvom denne pris vil udgøre en pæn præmie, vil den være værdiskabende for Carlsberg, samtidig med at Carlsbergs gearing holdes under 3,5 gange indtjeningen, vurderer Henrik Hallengreen Laustsen.

Opkøbet forventes at koste 32-35 mia. kr., hvilket naturligvis vil hæve Carlsbergs gældsniveau, men analytikeren forventer dog ikke, at Carlsberg vil udstede nye aktier eller stoppe med at betale udbytte.

Før nyheden om det potentielle opkøb lå Carlsberg-aktien i kurs 946,80 kr.

Onsdag ved middagstid ligger aktien 0,7 pct. højere end tirsdag i kurs 853,80 kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder