Carlsberg har endnu ikke indledt forhandlinger om russiske bryggerier

Udgivet den 29-09-2022  |  kl. 16:00  |  
Arkiv: Foto

Der er interesse for Carlsbergs russiske bryggerier, men der er endnu ikke indledt forhandlinger med en interesseret køber.

Det fortæller Heine Dalsgaard, finansdirektør i den danske bryggerikoncern, i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag 28. september.

- Der er en del interesse for vores russiske aktiver, siger han fra scenen.

- Men vi er ikke i nogle forhandlinger endnu, lyder det videre.

Oprindeligt satte Carlsberg tal på antallet af henvendelser, men det har selskabet siden trukket tilbage af hensyn til forhandlingerne. Meldingen lyder i stedet, at interessen er "stor".

Carlsberg besluttede tilbage i marts at gøre klar til at sælge sine russiske bryggerier, der sammen drives under navnet Baltika. Der er tale om otte bryggerier, som beskæftiger omkring 8400 ansatte.

Beslutningen blev truffet knap en måned efter, at Rusland den 24. februar indledte sin invasion af Ukraine. Det betyder også, at salgsprocessen langt fra har været normal, uddybede Lars Lehmann, direktør for Carlsberg i Central- og Østeuropa.

- Det her er ikke en normal proces. Vi er ikke i fuld kontrol over, hvem der kan købe, og hvad prisen bliver. Vi prøver at finde en god køber, og vi gør vores bedste for, at det sker og for at få det maksimale beløb for forretningen, lød det fra Lars Lehmann fra talerstolen.

- Det er et meget udfordrende og usædvanligt miljø at sælge en forretning i. Der skal mange tilladelser til for både at lave separationen og for at komme igennem med salget, siger han videre.

De russiske bryggerier har hidtil været tæt integreret med andre bryggerier i området, herunder i Kazakhstan og Hviderusland. Derfor foregår der et stor arbejde med at skille forretningerne ad og gøre Baltika klar til at blive solgt fra.

- Vi forventer at sælge forretningen omkring midten af næste år, siger Lars Lehmann, der dermed læner sig op ad tidligere meldinger fra bryggeriet.

Carlsberg har allerede nedskrevet værdien af de russiske bryggerier med knap 10 mia. kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Director❯  Shares❯