Carlsberg indgår aftale med Pepsico

Udgivet den 24-06-2024  |  kl. 09:12  |  
Arkiv: Foto

Carlsberg har indgået en aftale med Pepsico om mulig ophævelse af en klausul, hvis det danske bryggeri gennemfører opkøbet af britiske Britvic.

Det oplyser den danske bryggerikoncern i en meddelelse.

Aftalen kommer, efter at Carlsberg fredag fik afvist et opkøb af den britiske læskedriksproducent Britvic, der står bag juicemærket Robinsons og derudover har en aftale med Pepsico om produktion af Pepsi, 7UP og Lipton Ice Tea på licens.

I den eksisterende aftale med Britvic og Pepsico er der en klausul om, at det amerikanske selskab kan komme ud af aftalen, hvis Britvic skulle få nye ejere. Den klausul har Pepsi-producenten dog indvilget i at ophæve, såfremt Carlsberg gennemfører opkøbet med opbakning fra Britvics bestyrelse.

- Carlsberg bekræfter at have nået en aftale med Pepsico, hvor Pepsico har indvilget i at ophæve et klausul, som selskabet har i aftapningsaftalen med Britvic. Ophævelsen vil træde i kraft, hvis et opkøb af Britvic af Carlsberg, der har Britvics bestyrelses opbakning, gennemføres, skriver Carlsberg.

Det danske bryggeri overvejer nu sin position. En eventuel reaktion på aftalen med Pepsico vil offentliggøres senest 19. juli.

Fredag kom det frem, at Carlsberg den 17. juni havde fået afvist et bud på 27 mia. kr. for Britvic. Buddet svarede til 1250 pence per aktie i det britiske selskab og var en forhøjelse af et tidligere bud på 1200 pence per aktie.

Nyheden om opkøbsinteressen sendte fredag Carlsberg ned med 9,3 pct. Mandag handles aktien tæt på uændret i 858,40 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯