Carlsberg suspenderer forventningerne til 2020

Udgivet den 02-04-2020  |  kl. 16:25  |  

Carlsberg suspenderer som flertallet af de danske C25-selskaber sine forventninger til 2020 grundet den usikkerhed, som udbruddet af coronavirus har givet.

Det oplyser bryggerikoncernen torsdag.

De hastigt tiltagende nedlukninger af nøglemarkeder og usikkerheden omkring den fremtidige udvikling af pandemien gør, at vi ikke er i stand til at estimere de fulde konsekvenser af virusset for vores forretning, påpeger koncernchef Cees 't Hart i meddelelsen, og fortsætter:

- Udbruddet af corona- pandemien udgør en hidtil uset udfordring og bekymring for mennesker, regeringer og virksomheder over hele verden.

Han understreger også, at Carlsbergs hovedprioritet i corona-tiderne er sundhed og sikkerhed for medarbejdere og det bredere samfund samt beskyttelsen af forretningen kommercielt og finansielt.

FLERE BESPARELSER

For at sikre den fortsatte finansielle sundhed hos selskabet har Carlsberg også styrket de såkaldte Funding the Journey initiativer og øget effektiviteten og omkostningsreduktioner.

- Vi lægger yderligere vægt på vores effektiviseringsinitiativer, Funding the Journey, og vi har lanceret adskillige konkrete omkostningsreduktioner for at imødekomme konsekvenserne af den tabte volumen for vores indtjening, påpeger koncernchefen.

Specielt er der fokus på omkostninger knyttet til brugen af konsulenter, uddannelse/træning, rejser, teknologi m.m. Der er også indført restriktioner på ansættelser og koncernen ser efter muligheder for at reducere omkostninger til marketing.

REGIONER RAMT - MEN FORSKELLIGT

Carlsberg fremhæver også, at der er konstateret et negativt skift hos forbrugerne væk fra det højtindtjenende "carft & speciality-segment" til produktkategorier med lavere indtjening.

Selskabets markeder er ramt.

For så vidt angår Asien er lande uden for Kina nu ramt i højere grad end ventet ved fremlæggelsen af årsregnskabet 4. februar.

I Kina, region Asiens største enkeltmarked, har udviklingen været som ventet. Fremgang i januar, tilbagegang i februar og begyndende bedring i marts. Uden for Kina er efterspørgslen påvirket negativt og i stigende grand påvirkes også produktionen på nogle asiatiske markeder negativt, oplyser Carlsberg.

Efter gode måneder i januar og februar begyndte Carlsberg i marts at se en markant negativ effekt af coronavirusset i bryggeriets største region, Vesteuropa.

Specielt er hoteller, barer og restaurant - on-trade - hårdt ramt, men påvirkning af dagligvarehandlen - off-trade - er mindre påvirket. Det ventes dog at øgede restriktioner på samvær vil påvirke mængderne også på det område.

I region Østeuropa, hvor Rusland er det største marked, var der en mindre alvorlig påvirkning af coronavirusset i første kvartal. Carlsberg begyndte dog, at se negative effekter i slutningen af kvartalet i takt med at regeringer begyndte at indføre restriktioner. Carlsberg venter dog en mindre negativ effekt i Østeuropa end i Vesteuropa, da on-trade-segmentet relativt er mindre i Øst end i Vest.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder