Carlsberg/Sydbank: Overbevisende indtryk fra positiv kapitalmarkedsdag

Udgivet den 13-10-2017  |  kl. 12:27  |  
Carlsberg - Logistik

Sydbank er blandt de finanshuse, der har et klart positiv indtryk fra Carlsbergs kapitalmarkedsdag torsdag.

Det siger analytiker fra Sydbank Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Han erkender, at der ikke som sådan var "breaking news" i den daglange og 180 slides store præsentation, men overordnet var indtrykket meget positivt.

Han karakteriserer indholdet, som "mere et indblik i maskinrummet eller i manualen for hvordan forretningen skal vendes."

Carlsberg viste, at der var mange ting i gang.

- Noget af det mest klare budskab var et signal om, at "det nu er tid nu til at skifte gear i Carlsberg" og gå fra effektiviseringsprogram til kommercielle aktiviteter, siger han.

Produktmikset skal ændres mod mere lønsomme produkter.

- Det er nu Carlsberg skal vise, at strategiplanerne og finansieringsprogrammet skal begynde at vise resultater, siger han.

De næste regnskaber skal vise tydelig effekt af det. Selv om strategiplanerne - Sail '22 - løber til 2022, skal resultaterne vise sig allerede i de kommende år.

- Fra 2018-2019 skal der være tydelige tegn på, at tingene bevæger sig den rigtige vej, siger Morten Imsgard.

Han fremhæver, at halvårsregnskabet for 2017 allerede har vist, at indtjeningen går den rigtige vej.

Det blev pointeret flere gang på kapitalmarkedsdagen, at Carlsberg venter at kunne levere en årlige organisk vækst på 2-4 pct., og at der i disse forventninger ikke er indregnet en forventning om en bedre udvikling på det vigtige russiske marked.

Endvidere blev det fremhævet, at Carlsberg vil øge indtjeningsevnen - sin EBIT-margin, og indsnævre forskellen op til nærmeste konkurrent - hollandske Heineken, der i øjeblikket er omkring 300 basispoint.

Heineken har en EBIT-margin på godt 17 pct., mens Carlsberg ligger på godt 14 pct.

- På den lange bane kan Carlsberg ikke være tjent med at være så langt efter konkurrenterne på indtjeningen, konstaterer Morten Imsgard.

LEDELSEN VIRKER DEDIKERET

Ledelsesgruppen, der præsenterede områderne og regionerne på kapitalmarkedsdagen, gjorde et godt indtryk

- De virkede dedikerede og meget overbeviste om, at de har lanceret den rigtige plan. Problemerne er identificeret, og løsningerne er fundet, konstaterer Morten Imsgard.

Samtidig virkede ledelsesgruppen ydmyg og erkendte, at indtjeningen ikke har været tilfredsstillende, og at der er et stort uforløst indtjeningspotentiale.

ANALYTIKERE OVERBEVISTE

Kapitalmarkedsdagen efterlader Morten Imsgard med et klart indtryk af, at Carlsberg de seneste 18 måneder har søsat en stærk kombination af effektiviseringstiltag - Funding the Journey - og nye kommercielle aktiviteter - Sail '22 - der efter hans vurdering vil sikre en stigende indtjeningsevne i Carlsberg de kommende år.

- En succesfuld eksekvering af Sail '22-strategien vil efter vores vurdering løfte Carlsbergs indtjeningsevne markant i de kommende år. Denne indtjeningsforbedring er efter vores vurdering slet ikke afspejlet i Carlsberg-aktiens nuværende kursniveau, lyder det fra Sydbank, der fastholder en købsanbefaling af aktien.

ABG OGSÅ TILFREDS

Også hos ABG er man ganske tilfreds med forløbet af "en god kapitalmarkedsdag".

Finanshuset løfter kursmålet på Carlsberg-aktien til 800 kr. fra 750 kr. Aktien stiger marginalt til 711 kr. fredag middag.

- Det essentielle i kapitalmarkedsdagen var to ting, siger Tue Østergaard, aktiechef hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Den ene er, at Carlsberg ønsker at vokse mellem 2 og 4 pct. om året. Det andet er, at bryggerikoncernen ønsker at øge deres marginer op mod markedslederen Heineken, som ligger oppe omkring de 17-18 pct.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Relaterede nyheder