Chefstrateg: Bedre regnskabssæson end ventet godt for aktierne

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 13:47  |  

De seneste uger er det væltet ind med regnskaber fra store virksomheder verden over, og andelen af selskaber, som har slået forventningerne, er bemærkelsesværdig høj.

De selskaber, som slår forventningerne, er dog ikke blevet belønnet i samme grad som tidligere af aktiemarkedet.

Det skriver Tine Choi Danielsen, chefstrateg i PFA, i en status over regnskabssæsonen.

Andelen af selskaber, som har slået forventningerne til deres regnskaber i forhold til de regionale historiske gennemsnit, ligger på henholdsvis 84 pct. i USA, 63 pct. Europa, 57 pct. i vækstmarkeder og 57 pct. i Japan.

Derudover har kvartalsregnskaberne lagt et rekordhøjt niveau for, hvor meget regnskaberne har slået analytikernes forventninger med.

I USA er forventningerne blevet overgået med 19,4 pct., mens det samme tal for selskaberne i Europa er 41,8 pct.

Tine Choi Danielsen kalder det "uhørt højt" set i lyset af det historiske gennemsnit på 3 til 3,5 pct.

Resultaterne skal dog ses i lyset af den usikkerhed, som covid-19 har lagt over verdens økonomier.

- Usikkerheden herom fik analytikerne til presse indtjeningsforventningerne ned i kulkælderen, og man kan derfor argumentere for, at det er letkøbte positive overraskelser, vi har fået, skriver Tine Choi Danielsen i statussen.

Selv om de gode kvartalsregnskaber kommer efter genåbningen i maj og juni, som har været en forudsætning for de gode resultater, mener Tine Choi Danielsen, at der er grund til at glæde sig over udviklingen.

Det skyldes, at forbrugernes opførsel har været svær at regne med under coronapandemien.

- Det store spørgsmål har derfor været, om bekymringen for covid-19 og for at miste sit arbejde ville dominere vores forbrugslyst.

- Med regnskabsresultaterne ser det ud til, at vi ikke helt har mistet modet, skriver Tine Choi Danielsen.

Derudover peger hun på, at analytikerne har opjusteret forventningerne til resten af 2020 samt for 2021 i USA og emerging markets, mens forventningerne til Europa og Japan er nedjusteret en smule.

- Får analytikerne ret, så bør næste regnskabssæson ikke udgøre en hindring for, at aktiekurserne kan fortsætte op, skriver Tine Choi Danielsen.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder