Chemometec/CEO: Er kommet bedre fra start over hele linjen

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 15:58  |  

Det er ikke meget mere end én måned siden, at Chemometec offentliggjorde sine forventninger til regnskabsåret 2019/20.

Men allerede nu har topchef Michael Eising fundet anledning til at løfte dem, efter at der er blevet kigget på tallene for første kvartal, der løb til udgangen af september.

- Nu hvor vi er kommet igennem første kvartal, har vi fået lidt indsigt i, hvordan det er gået i kvartalet. Vi har samtidig kigget fremad og set, hvad vi har i bøgerne, og så synes vi, det var passende at justere vores forventninger, fortæller han, efter at Chemometec mandag eftermiddag opjusterede forventningerne.

Chemometec, der producerer celletællingsudstyr, forventer nu at nå en omsætning på 200-209 mio. kr. i regnskabsåret, der løber til udgangen af juni 2020, mens driftsresultatet (EBITDA) ventes at lande i intervallet 67-73 mio. kr.

Inden mandagens opjusteringen ventede selskabet, at toplinjen ville ende i intervallet 193-202 mio. kr., hvilket ville resultere i et driftsresultat på 60-66 mio. kr.

- Vi er kommet bedre fra start end ventet. Det gør, at vi har måttet revurdere, hvor vi ender, forklarer Michael Eising.

- Det er vi over hele linjen - det er rimelig jævnt fordelt. USA er stadig et af vores fokusmarkeder, men jeg kan ikke gå i detaljer, for vi er ikke klar med regnskabet endnu. Det må vente, til det kommer, så vi kan nå at få dissekeret markederne, lyder det fra topchefen.

Chemometec forventer at kunne præsentere sit regnskab 6. november.

FORTSÆTTER TRENDEN FRA SIDSTE REGNSKABSÅR

Opjusteringer er ikke helt fremmed for Chemometec. Ved indgangen til det senest afsluttede regnskabsår - 2018/19 - var det forventningen, at selskabets omsætning ville vokse til 127-133 mio. kr., og at driftsresultatet (EBITDA) ville ende i intervallet 29-33 mio. kr.

Resultatet endte dog med at blive noget højere. Efter fire opjusteringer blev facit en omsætning på 175,5 mio. kr. og et driftsresultat på 54,1 mio. kr.

Spørgsmål: Er det fair at sige, at I er lidt konservative med jeres forventninger?

- Jeg ved ikke, om man kan sige, at vi er konservative. Vi er realistiske, i forhold til hvad vi ser ind i og tror på. At vi så er blevet positivt overraskede igen, er dejligt, siger Michael Eising.

- Der er nogle, som måske mener, at vi ikke har helt styr på, hvordan verden ser ud, men vi vil hellere guide det, vi tror, vi kan levere, i stedet for bare at trække en linje gennem de sidste fem år og så sige, at det indeværende regnskabsår bliver en eller anden form for trend på det.

- Det synes jeg, ville være useriøst, så vi forholder os til, hvad vi ved, der er af projekter, lyder det fra topchefen.

Spørgsmål: Hvor mange opjusteringer kommer I med i år?

- Det kan jeg ikke sige. Jeg kan ikke garantere, der kommer flere. Det kan være, det her er, hvad det bliver - det kan også være, at vi bliver positivt overraskede igen, men det kan jeg ikke sige. Vi guider det, vi mener, vi kan stå på mål for, siger Michael Eising.

Investorerne tager godt imod opjusteringen. Chemometec-aktien stiger mandag eftermiddag 10,5 pct. til 168,60 kr. Inden opjusteringen lå aktien med et plus på 3,5 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder