Danske Bank åbner mobilbanken: Kan nu vise konti fra andre banker

Udgivet den 21-08-2018  |  kl. 08:30  |  
Arkiv: Foto

I Danske Banks nye mobilbank vil kunder nu også kunne se deres eventuelle konti i andre banker.

Den nye feature er det første konkrete eksempel af Danske Banks samarbejde med Fintech-virksomheden Spiir, som Danske Bank blev medejer af tidligere på året.

- Vi oplever, at kunderne efterspørger løsninger, der nemt og enkelt giver et samlet overblik over deres egne finansielle data, siger Lars Malmberg, som er chef for forretningsudvikling hos Danske Bank, om baggrunden for lanceringen.

I første omgang vil kunderne i Danske Banks mobilbank kunne se konti og følge med i kontobevægelserne, men på længere sigt er det planen, at de også skal kunne betale regninger og overføre penge fra konti i andre banker via den nye mobilbank.

Løsningen blev allerede i juni gjort tilgængelig for Danske Banks kunder på det svenske og finske marked, og bankens i Norge kan se frem til at få samme muligheder senere på året.

- Konti fra andre banker dækker på nuværende tidspunkt over 90 procent af markedet, og vi håber, at vi med tiden kan åbne op for de sidste danske banker, siger Lars Malmberg.

Det er det nyeste EU-betalingsdirektiv, PSD2, der blandt andet har til formål at skabe større gennemsigtighed og øget konkurrence til gavn for forbrugerne som har åbnet op for muligheden for at kunne vise konti fra andre banker.

PSD2 forpligter bankerne til at stille kundernes bankdata til rådighed for tredjeparter, hvis kunden ønsker det.

- Vi bakker fuldt op om PSD2, der giver forbrugerne helt nye muligheder, som eksempelvis "Konti fra andre banker", siger Lars Malmberg, der understreger, at det udelukkende er kunden, der får adgang til bankdata fra andre banker.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder