Danske Bank: Aktiemarkedet kan stige 20-30 % de kommende to år

Udgivet den 07-05-2011  |  kl. 10:14  |  

- I sidste uge nedjusterede vi vores forventninger til aktiemarkedet for resten af året. Efter vores opfattelse er der således kun plads til små kursstigninger frem til ultimo 2011. Usikkerhed omkring den globale økonomis holdbarhed skygger for de ellers meget sunde virksomheder, der næppe kommer til at skuffe investorerne, når vi taler indtjeningsevne. Det, der mangler, for at aktiemarkedet for alvor stiger, er ny likviditet fra obligationsmarkedet, og den lader vente på sig til trods for, at investorerne har fået nyheder, der burde skræmme dem ud af obligationer og ind i sunde selskaber med lav gæld og langsigtet vækstpotentiale. Vi tror dog, at frygt for vækstafmatning samt fortsat lempelig amerikansk pengepolitik fortsat holder investorerne overvægtede i obligationer en tid endnu.

Det skriver Danske Bank i sit Ugefokus.

- Markedet er kommet godt igennem endnu en regnskabssæson, og ud fra de godt 60% af globale selskaber, der har rapporteret nu, så har regnskabssæsonen overrasket positivt.

- Trods kursstigningerne er risikoappetitten fortsat meget beskeden med lave og faldende P/E-multipler til følge. Vores bud er, at den stigende risikoappetit indfinder sig i løbet af nogle kvartaler, hvilket potentielt kan løfte aktiemarkedet 20-30% over de kommende to år. For nærværende er det dog næppe tid til et value-drevet aktiemarked. Hertil er usikkerheden omkring især den økonomiske politik ganske enkelt for stor.

- Det, vi savner, for at investorerne vil betale mere for aktiemarkedet i form at højere P/E- værdier, er større klarhed om effekterne af de økonomiske politiske exit-planer, der p.t. regner ned over os.

- Vores råd til investorerne lige nu er at afvente køb af industri- og forbrugscykliske selskaber, men at disse skal købes på tilbagefald. For nærvende er det, vi anbefaler at købe i aktiemarkedet, defensive large cap-selskaber med højt cash flow, beskeden gæld og solid eksponering mod nye vækstmarkeder, skriver Danske Bank.

 

Udgivet af: NPinvestordk