Daytraderen Kozok kommenterer aktiemarkedet på NetPosten.dk

Udgivet den 19-02-2001  |  kl. 11:59  |  

København--19. februar--NetPosten--Den 22-årige daytrader Flemming Kozok Sørensen vil i de kommende 8 uger hver mandag her på NetPosten.dk kommentere de internationale aktiemarkeder. Kozok 129-doblede i år 2000 sin kapital, og tjente dermed 4,2 mio. kr. på selv at handle aktier via nettet. Ifølge daytraderen er år 2001 også startet ganske fornuftigt. NetPosten.dk bragte den 2. februar et interview med Kozok - læs interviewet her: http://www.netposten.dk/default.asp?ArticleID=917287

Kozoks Kommentar:

Mit navn er Flemming Kozok Sørensen. Jeg fyldte for knap så lang tid siden 22 år og fungerer dagligt som fuldtids-daytrader på det amerikanske marked for godt og vel alle former for teknologi. Det være sig fra alternativ energi til halvledere, B2B e-comm., bioteknologi og fiberoptik, etc.

Papirerne jeg handler på Nasdaq er af tekniske hensyn næsten udelukkende noteret på National Market (NM), ikke Small Cap (SC). Herudover handler jeg aktivt selskaber noteret på "underbørsen" OTC BB, hvor en lang række microcap-selskaber er noteret. De respektive markeder agerer meget forskelligt fra hinanden og kan ikke sammenlignes.

Jeg vil, startende fra mandag den 19. februar, i otte på hinanden følgende uger notere min kommentar til markedet i den forgangne uge samt forventninger og muligheder til markedet i den kommende/indeværende uge.

Mandag den 19. februar 2001

Ugen fra mandag den 12.-16. februar lagde ud med fortsatte voldsomme hug til SAN-papirerne (SAN, storage area network) - som jeg personligt ynder at kalde "sandpapirerne".. ..skidt nu med det. Ledende producent af fibre channel adapters (etc.) til SAN, Emulex (EMLX), startede showet med en nedjustering med baggrund i udskudte ordrer, hvilket for selskabet kan gå hen og betyde sekventiel nulvækst q/q. Aktien straffedes med 47,6 % mandag og tog andre sandpapirer og storage med sig i faldet, såsom Brocade Comm. (BRCD), EMC (EMC), McData (MCDT), Overland Data (OVRL), Storagenetworks (STOR), Legato Systems (LGTO) og JNI Corp. (JNIC).

Af øvrige begivenheder der rykkede markedet så vi torsdagens pre-market fremlæggelse af regnskab fra et af de toneangivende selskaber indenfor fiberoptik, CIENA (CIEN). Selskabets kanonregnskab kombineret med en p.t. meget sjælden opjustering fik papiret sendt på en kraftig optur. Guidance fik rykket penge til fiberoptik-sektoren som en helhed, hvilket betød en markant opdag for Nasdaq med fokus på fiberoptik.

Skæbnens ironi ville dog, at selveste Nortel Networks (NT) allerede i eftermarkedet på selvsamme dag rystede med en endog meget markant nedjustering. For bare en måneds tid siden fastholdt selskabet tidligere nedjusteret guidance. Nu forventer man en betydelig lavere omsætning med baggrund i hurtigere end forventet nedkøling af økonomien.

Da udviklingen for Nortel generelt må opfattes som en bedre indikator for det generelle forretningsmiljø end den for CIENA, betød det, at alt hvad der var ultrahot i pre-market og i torsdagens session, blev smidt til samme eller lavere niveauer allerede i eftermarkedet samme dag, med yderligere fald i fredagens handel. Herudover blev alle øvrige papirer sendt ned grundet det fundamentale signal fra NT-meldingen i relation til økonomien som heldhed.

Man kan spørge sig selv om årsagen til den slående kontrast mellem de to selskabers regnskab og guidance. Det korte svar fra min side vil være at Nortel for det første ikke kun udelukkende - som tilfældet CIENA - er fiberoptik, men også et bredt spektrum af telecom equipment generelt. Man udbyder indenfor begge områder mange typer produkter. For at sige det hårdt - en ufokuseret produktportefølje.

CIENA, derimod, udbyder ikke mange typer produkter, men fokuserer på f.o. gear til udbygning af næste generation fuldt optiske netværk. Et marked som nyder stor vækst. For at gøre ondt værre for NT har man endnu ikke bragt lignende produkter til markedet.

På denne baggrund bør CIENA vurderes som en umiddelbar vinder indenfor en niche, der kunne overleve mulig recession rent vækstmæssigt, mens NT altså giver et mere korrekt billede af investeringerne i telecom-sektoren på det bredere - og relevante - plan.

Af direkte konkurrenter til CIENA findes på børsnoteret plan Sycamore Networks (SCMR) og mere nyligt introducerede Corvis (CORV). Markedet er dog p.t. voldsomt splittet i opfattelsen af værdiansættelserne for disse selskaber på trods af, af de handles i nærheden all-time-lows. Herudover går rygter om at flere af SCMR's kunder har problemer med integrationen af produkterne.

Fredagens handel blev ikke hjulpet af PPI-tal, der var markant højere end ventet. Signalet der sendes gennem dette over forventning stigende tal stemmer ikke overens med øvrige økonomiske nøgledata. Uigennemsigtigheden øges, nervøsiteten øges, og traditionelt er et stigende PPI jo heller ikke at foretrække. I al fald ikke et der stiger over forventningerne. Tallet øgede salgspresset fredag, og man kunne da også notere sig et markant fald i Nasdaq 100-futuren ved offentliggørelsen kl. 14:30.

Læs kommentar til markedet for indeværende uge efter følgende gennemgang af papirer i fokus i den forløbne uge.

Det skal indledningsvis nævnes, at der naturligvis findes argumenter for såvel som imod valget af mulig short-/ long-handel i ethvert af de nævnte papirer. Da der repræsenteres et relativt stort antal papirer vil jeg ikke kommentere bevæggrunde for valget af de udvalgte papirer.

Helt generelt kan det dog noteres, at undertegnede primært søger papirer i hvilke der forventes størst umiddelbar upside, idet der altid er flest penge i swings, ikke hård day-/scalp-trading. Lykken er typisk at finde Nasdaq (COMPX) intradag mulig bund for at lægge sig tungt og svinge alt med COMPX i mere end 5-10 minutter - og allerhelst på timebasis. Her kan belønningen vise sig stor. Dette er dog en sjældenhed hos undertegnede. Hvis man på korrekt vis kan praktisere swings vil man på denne baggrund belønnes overnormalt, hvis man har haft ret i sit valg af selskaber i relation til størst mulig generel upside på kort sigt i fald af performance i COMPX.

Med baggrund i recent voldsomme sell-off i udvalgte selskabsgrupper vil intradag-bounces i disse papirer være kraftigt overnormale for de flestes vedkommende, hvilket generelt åbner muligheder. Af denne type papirer fandtes i forgangne uge gode muligheder i papirer som følger i nedenstående.

Charts for papirerne kan ses på diverse websites, bl.a. www.bigcharts.com, som jeg personligt kan lide at bruge til generelle indtryk, idet charts her fremstår klart og tydeligt. I fald man måtte ønske muligheden for avanceret modifikation vil denne hjemmeside ikke nødvendigvis være at foretrække.

(Alle selskaber i nedenstående lister er opstillet i tilfældig rækkefølge)

Fiberoptik:

Avici Systems, AVCI
New Focus, NUFO
Corvis, CORV
Avanex, AVNX
Corning, GLW
Extreme Networks, EXTR
Sycamore Networks, SCMR
Oplink Communications, OPLK
Finisar, FNSR
JDS Uniphase, JDSU
Ciena, CIEN
Digital Lightwave, DIGL
Newport, NEWP

Herudover har undertegnede med starten af ugen fokuseret på aktiv handel i bl.a.:

Aether Systems, AETH
Wireless Facilities, WFII
Nuance Communications, NUAN
Speechworks, SPWX
PWER - på nedjustering med baggrund i Cisco Systems (CSCO) inventory build-up. CSCO er en procentuel tung kunde af PowerOne
PWAV - på søgning i bund efter betydelige fald efter udmelding om NT intentory build-up. Nortel er en procentuel tung kunde af PowerWave.
Broadcom, BRCM
Network Appliance, NTAP
Redback Networks, RBAK
Anaren Microwave, ANEN
E-Piphany, EPNY
Elantec Semi, ELNT
PurchasePro, PPRO
Ariba, ARBA
NOKIA, NOK

Biotek:

Arqule, ARQL
Gilead Sciences, GILD

Short selling-aktivitet i papirer som følger:

Ultratech Stepper, UTEK - i øvrigt direkte konkurrent til hollandsk

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder