Daytraderen Kozok kommenterer aktiemarkedet på NetPosten.dk - 2

Udgivet den 26-02-2001  |  kl. 11:58  |  

København--26. februar--NetPosten--Den 22-årige daytrader Flemming Kozok Sørensen kommer her med sin anden kommentar på NetPosten.dk til de internationale aktiemarkeder. Kozok 129-doblede i år 2000 sin kapital, og tjente dermed 4,2 mio. kr. på selv at handle aktier via nettet. Ifølge daytraderen er år 2001 også startet ganske fornuftigt.

NetPosten.dk bragte den 2. februar et interview med Kozok - læs interviewet her: http://www.netposten.dk/default.asp?ArticleID=917287
NetPosten.dk bragte den 19. februar Kozoks første kommentar - læs kommentaren her: http://www.netposten.dk/default.asp?ArticleID=918094

Kozoks Kommentar:

Mandag den 26. februar 2001

Ugen fra mandag den 19.-23 var endnu en uge skræddersyet for handlere, ikke investorer. Dette skal naturligvis ses i lyset af den bølge af de negative udmeldinger der ramte markederne, dette på såvel nøgledata samt toneangivende selskabers udmeldinger. Voldsom volatilitet, med markedet for nedadgående. Daytraders Delight.

Hvor det i forrige uge var sandpapirerne (SAN, storage area network) og storage generelt, der blev hugget ned, var det i den forløbne uge primært wireless/ wireless infrastructure der fik turen på baggrund af specifikke udmeldinger samt analytikeres nedjusteringer. Sidste uges fald skal ses som fortsættelser på et ca. 3 uger langt sell-off. På denne baggrund nærmer vi os snart de ægte smerteniveauer. Kommende uge vil med stor sandsynlighed byde på netop disse niveauer for udvalgte papirer. Dette vil jeg komme tilbage til.

Indenfor den i høj grad handset-baserede wireless-del var det bl.a. selskaber som Qualcomm (QCOM), NOKIA (NOK), RF Micro Devices (RFMD), Alcatel (ALA), Anagidics (ANAD) og TriQuint Semi (TQNT) der blev kraftigt berørt af fornyet fokus på de mere afdæmpede udsigter for afsætningen af mobiltelefoner. Dette bekræftedes tildels af Motorola (MOT) som pre-market fredag nedjusterede.

Indenfor wireless infrastructure fortsatte selskaber som PowerWave Tech (PWAV), Anaren Microwace (ANEN), NOKIA (NOK), L.M. Ericsson (ERICY), Alcatel (ALA) og Power-One (PWER) deres nedture med Stanford Microdevices (SMDI) og Wireless Facilities (WFII) som nogle af de største tabere for ugen. Den kommende uge vil med stor sandsynlighed vise modtræk til udvaskningen/ kapitulationen indenfor disse papirer, præcis som det i den forgangne uge - som forventet - kunne observeres med SAN-papirerne.

Denne sektors - storage - nedgang endte i øvrigt på tilsvarende måde som vi har set det for så mange andre papirer i de seneste par måneder. Det der sker er simpelthen at der sælges på forventningerne/ frygt i så voldsom grad, at papirerne handles op ved fremlæggelserne på trods af selskabernes kommentarer til afmatning i økonomien og i relation til deres egene aktiviteter. Lederen indenfor segmentet, Brocade Communications Systems (BRCD) fremlagde regnskab i eftermarkedet onsdag, hvor papiret umiddelbart efter faldt fra luk-prisen på $44 til en bund i pre-market torsdag i $33, hvorefter markedet handlede papiret tilbage til $42 ved torsdagens luk og $45 ved fredagens luk - med andre ord højere end niveauet ved fremlæggelse. Brocade slog forventningerne men forventer nu helt ned til nulvækst q/q.

BRCD's handelsniveau fulgtes relativt tæt af de øvrige større spillere indenfor storage-sektoren, heriblandt Emulex (EMLX), QLogic (QLGC), EMC (EMC), Network Appliance (NTAP) og McData (MCDT). Med andre ord er kapitulationen indenfor storage-papirerne sandsynligvis ovre i denne omgang, i al fald.

Vi har i øvrigt set det ske så mange gange i løbet af de seneste måneder. Aktørerne indenfor hele sektorer når nogle niveauer, der ikke i første omgang kan accepteres, hvorfor de bliver mere og mere immune overfor Nasdaq's mulige fald. Disse er de tidlige tegn, hvorefter de stiger kraftigt overnormalt med et stigende Nasdaq.

Vi har set det i flere omgange bl.a. med semiconductor-sektoren i de sidste par måneder af år 2000, vi har set fiberoptikken og biotek-papirerne tage turene i flere omgange efterhånden - og nu er det så tid til wireless-papirerne.

Men disse papirer er så sandelig ikke de eneste interessante papirer for indeværende uge. To øvrige sektorer har muligvis netop set kapitulationen, nemlig fiberoptik og biotek, som begge steg pænt, så snart trykket fra Nasdaq lettedes. I fald man føler Nasdaq skal stige i indeværende uge bør søges iblandt bl.a. disse typer selskaber. Herudover bør aktører i den snarligt oversolgte B2B e-commerce-sektor følges tæt (Commerce One (CMRC), FreeMarkets (FMKT), i2 Technologies (ITWO), PurchasePro (PPRO), Ariba (ARBA)) samt som nævnt udvalgte wireless-papirer. Alle papirer er opstillet grupperet senere i kommentaren.

Ugens handel var som nævnt præget af volatilitet, med en markant nedadgående trend fra et niveau omkring 2.450 til bunden i godt 2.150 fredag. Fredag viste eneste tegn på en trend-vending med et en relativ kraftig stigning i handelens sidste halvanden times tid.

Mandag var markedet lukket grundet President's Day, mens tirsdagen bød på fald primært til chip-sektoren, heriblandt de store semiconductor equipment makers Applied Materials (AMAT), Novellus (NVLS), KLA-Tencor (KLAC), Kulicke & Soffa (KLIC) og Veeco Instruments (VECO). Dette skyldtes i høj grad en lavere end ventet book-to-bill ratio på 0,81 mod konsensus på 0,90. Book-to-bill ratio beregner et 3-måneders glidende gennemsnit for værdien af bestilte ordrer sat op mod værdien af leverede ordrer.

Herudover blev toneangivende telecom equipment suppliers over en bred kam nedjusteret tirsdag morgen. Dette var papirer såsom Applied Micro Circuits (AMCC), Broadcom (BRCM) og Juniper Networks (JNPR).

Onsdagens handel blev ikke hjulpet af CPI-tal, der var markant højere end ventet. Signalet der sendes gennem dette over forventning stigende tal er tilsvarende det vi så i forrige uge i relation til højere end ventede PPI-tal - tallene er uventet høje og stemmer simpelthen ikke overens med øvrige økonomiske nøgledata. Uigennemsigtigheden øges, nervøsiteten øges, og traditionelt er et over forventning stigende CPI jo heller ikke at foretrække.

Herudover trak Sun Microsystems (SUNW) markedet i negativ retning grundet conference call tirsdag i eftermarkedet, hvor man nedjusterede fremtidig vækst og indtjeningsmarginaler.

Torsdag nedjusterede storage leader EMC (EMC) vækstmålene q/q fra 33-37 % til 25-35 %, hvilket øgede salgspresset generelt, mens fredag morgen bød på nedjustering fra bl.a. Motorola (MOT) samt en skidt meddelelse fra Qualcomm i relation til udbygningen af 3. generations mobil-netværk. Dette ramte bl.a. wireless/ wireless infrastructure-leverandører.

Læs kommentar til markedet for indeværende uge efter følgende gennemgang af papirer i fokus i den forløbne uge.

Følgende indledende kommentar til undertegnedes valg af papirer er generel og kunne læses i sidste uges kommentar:

Det skal indledningsvis nævnes, at der naturligvis findes argumenter for såvel som imod valget af mulig short-/ long-handel i ethvert af de nævnte papirer. Da der repræsenteres et relativt stort antal papirer vil jeg ikke kommentere bevæggrunde for valget af de udvalgte papirer.

Helt generelt kan det dog noteres, at undertegnede primært søger papirer i hvilke der forventes størst umiddelbar upside, idet der altid er flest penge i swings, ikke hård day-/scalp-trading. Lykken er typisk at finde Nasdaq (COMPX) intradag mulig bund for at lægge sig tungt og svinge alt med COMPX i mere end 5-10 minutter - og allerhelst på timebasis. Her kan belønningen vise sig stor. Dette er dog en sjældenhed hos undertegnede. Hvis man på korrekt vis kan praktisere swings vil man på denne baggrund belønnes overnormalt, hvis man har haft ret i sit valg af selskaber i relation til størst mulig generel upside på kort sigt i fald af performance i COMPX.

Med baggrund i nylige voldsomme sell-off i udvalgte selskabsgrupper vil intr

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder