Demant/CEO: VA har været en højt prioriteret kunde efter cyberangreb

Udgivet den 16-10-2019  |  kl. 22:48  |  

Onsdag blev de seneste markedsdata fra den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) offentliggjort.

Og til mange markedsaktørers overraskelse viste de, at Demant kun har tabt marginalt på markedsandelen i en måned, hvor selskabet var presset til at lukke kritiske it-systemer ned grundet det hackerangreb, der ramte i starten af september.

Demants markedsandel - målt som andelen af det samlede salg i VA, som tilpasser høreapparater til militærveteraner - faldt til 16,2 pct. i september fra 16,7 pct. i august.

Analytikere havde ellers spået tab i størrelsesordenen midt til høje encifrede pct.point, og derfor var det overraskende for mange, at det slet ikke stod så galt til.

Og det hænger blandt andet sammen med, at VA har været prioriteret meget højt gennem perioden, hvor Demant generelt har forsøgt at værne meget om sine eksisterende kunder i stedet for at jage potentielle nye købere af selskabets produkter.

- Vi har selvfølgelig tabt salg i perioden, fordi vi åbenlyst ikke har kunnet sælge det, vi er vant til. Og så har vi jo misset en mulighed. Men VA har helt klart været en kunde, vi har prioriteret meget højt, og hvor vi har villet sikre, at vi fik en så minimal effekt som muligt, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, til Ritzau Finans.

- Konsekvenserne af ikke at kunne levere er meget store, fordi man simpelt hen kan ryge ud af kontrakten, fortsætter han.

Demant-aktien var da også en af de få C25-papirer, der gik frem i et ellers surt marked onsdag. Her steg aktien med 0,2 pct. til 175 kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder