DNB opdaterer strategi: Vil skære 500 stillinger

Udgivet den 10-09-2024  |  kl. 12:25  |  

Den norske storbank DNB skal nedlægge 500 fuldtidsstillinger som led i en opdateret strategi for de kommende år, hvor banken skal gøres klar til endnu hårdere konkurrence. Målet er, at banken har skåret stillingerne i løbet af de næste seks måneder, lyder det.

- Nedskæringer er ikke noget, vi tager let på, og vi forstår, at det vil skabe usikkerhed blandt vores medarbejdere. Vi vil derfor lægge vægt på at sikre, at processen er retfærdig og ordentlig, og på at holde en god dialog med de, der er berørt, samt med medarbejderrepræsentanterne, siger Kjerstin Braathen, administrerende direktør i DNB.

Banken forudser, at den kommende fremtid vil byde på lavere renter og endnu hårdere konkurrence om kunderne.

Derfor skal banken intensivere sit fokus på omkostningerne, så kunderne fortsat kan få den bedste service til en god pris, skriver banken.

Den har i sin opdaterede strategi sat sig et mål om at blive endnu mere kundecentreret og prioritere forenkling og digitalisering.

- DNB er godt positioneret til at tage nye skridt inden for digitalisering og automatisering. Samtidig er DNB's omkostninger også steget i takt med høj inflation og endnu flere regulatoriske krav til bankerne. Vi erkender, at vi er nødt til at bruge vores ressourcer på færre, men større initiativer, siger Kjerstin Braathen.

DNB, der ved udgangen af sidste havde 10.800 fuldtidsansatte og lidt over 11.300 medarbejdere, ligger tirsdag 0,3 pct. højere i 216,70 norske kr. på børsen i Oslo.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder