DNB slår forventningerne i andet kvartal med stærk økonomisk aktivitet

Udgivet den 11-07-2024  |  kl. 09:41  |  

Norske DNB kom stærkere ud af andet kvartal end ventet i markedet, hvor særligt gebyrindtægterne slog forventningerne.

Den norske bank oplevede i april, maj og juni en fortsat stærk norsk økonomi med lav arbejdsløshed.

- Den norske økonomi fortsatte med at vise god aktivitet i andet kvartal understøttet af lav arbejdsløshed. I takt med at inflationspresset letter, styrkes husholdningernes købekraft yderligere, og den første sænkning af renten ventes nu i første halvdel af 2025, skriver DNB i sit regnskab.

DNB's nettorenteindtægter var i andet kvartal en anelse over forventningen i markedet, mens særligt gebyrindtægterne overraskede positivt.

Nettorenteindtægterne landede på 15,82 mia. norske kr., hvor der var ventet 15,65 mia. norske kr. af analytikere adspurgt af Bloomberg News.

Mere overbevisende var udviklingen på gebyrsiden, der voksede 22 pct. til 3,44 mia. norske kr. mod en ventet indtægt på 2,89 mia. norske kr.

Samlet landede indtægterne på 21,57 mia. norske kr. mod ventet 20,22 mia. norske kr.

Også på driftssiden såvel som bundlinjen var regnskabet bedre end ventet. Samlet tjente DNB 10,27 mia. norske kr. i andet kvartal mod en forventning om 9,31 mia. norske kr.

Selv om inflationen bevæger sig i den rigtige retning, og reallønnen ventes at stige for de fleste nordmænd, lurer usikkerheden stadig.

- Inflationen er aftagende, og reallønsvækst er ventet for de fleste i år. På samme tid ser vi, at usikkerheden i verden vil være højere end normalt i den kommende tid, siger DNB's administrerende direktør, Kjerstin R. Braathen, ifølge Bloomberg News.

DNB stiger 5,2 pct. til 215,60 norske kr. efter sit regnskab.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯