Dr. Doom advarer mod Trump-sejr

Udgivet den 10-10-2024  |  kl. 06:46  |  

Nouriel Roubini, kendt under navnet Dr. Doom, da han korrekt forudså finanskrisen, advarer nu mod en sejr i præsidentvalget til republikaneren Donald Trump.

Hvis han vender tilbage til Det Hvide Hus, kan det nemlig udløse et stagflationschok.

- Kombinationen af Trumps handels-, valuta-, finans-, immigrations- og udenrigspolitik udgør en meget højere risiko for udfald med stagflation, end hvis Kamala Harris bliver valgt, sagde Nouriel Roubini ifølge Bloomberg News i forbindelse med en konference.

Vicepræsident Kamala Harris er demokraternes kandidat. Trump og Harris ligger meget tæt i meningsmålingerne, og især de afgørende syv svingstater er der dødt løb.

Dr. Doom peger på, at Donald Trumps planer om at indføre høje tariffer på import, især fra Kina, vil devaluere dollaren og indføre strikse regler mod immigration truer med at bremse økonomien op, samtidig med at inflationen vil tage til. Det er netop definitionen på stagflation.

En anden faktor i denne sammenhæng er optrapningen af den væbnede konflikt i Mellemøsten, hvor tidligere præsident Donald Trump taler for at slå hårdt tilbage mod Iran, for det kan medføre yderligere stigninger i olieprisen, hvilket også øger inflationspresset.

Mens Nouriel Roubini havde ret i sin spådom om finanskrisen, så har han ikke altid haft ret i sine forudsigelser. I 2022 advarede han også mod stagflation i USA forårsaget at det høje gældsniveau i økonomien.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  macro❯  USA❯