Drilling/fmd.: Kursudvikling har ikke været været tilfredsstillende

Udgivet den 02-04-2020  |  kl. 11:01  |  

(opdateres)

Borerigselskabet Maersk Drilling har måtte se sin aktiekurs blive halveret den seneste måned, og det er især markant faldende oliepriser, som har påvirket det danske selskab, der går under navnet Drilling Company of 1972 på den københavnske fondsbørs.

- Den nuværende krise har påvirket vores aktiekurs markant, siger Claus V. Hemmingsen, der er formand for bestyrelsen på selskabets generalforsamling, der afholdes torsdag formiddag.

Aktionærerne er blevet opfordret til at følge torsdagens generalforsamling virtuelt på grund af udbruddet af coronavirus.

Maersk Drilling blev børsnoteret som et selvstændigt selskab i april sidste år som et led i A.P. Møller-Mærsks strategi om at skille energiaktiviteterne fra for at blive en fokuseret transport- og logistikkoncern.

Aktien i selskabet, der udlejer borerigge og -skibe til olieindustrien, er siden børsnoteringen faldt med omkring 72 pct. til et niveau på 149,90 kr. torsdag formiddag, hvor aktien tager stiger med 12,5 pct.

- Vi anerkender, at det ikke har været tilfredsstillende. Vores mål er at levere langsigtet værdi til vores aktionærer, siger Claus V. Hemmingsen på generalforsamlingen.

Særligt den seneste måned har vist sig at være hård for det danske selskab, og siden starten af marts af aktien faldet 66 pct. Det er særligt et stort fald i olieprisen den seneste måned, der har ramt Maersk Drillings aktie i år.

Bestyrelsesformanden fremhæver, at selskabets konkurrenter også har oplevet store kursfald - både den seneste måned og set over det seneste år.

- Markedet generelt og vores peer-gruppe er faldet det seneste år. Vores aktiekurs har reflekteret vores stærke position og evne til at præstere, siger han.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, er siden starten af marts faldet med lidt over 45 pct. til 27,14 dollar. Det er samtidig et fald på 59 pct. fra starten af april 2019, hvor Nordsø-olien kostede over 66 dollar per tønde.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Seneste nyheder