DSV: Panalpina har været øverst på opkøbslisten i 10 år

Udgivet den 16-01-2019  |  kl. 11:00  |  
DSV - Lager

DSV har budt rundt regnet 26,5 mia. kr. for den schweiziske transportkoncern Panalpina - og buddet kommer ikke ud af det blå, efter at DSV sidste år måtte opgive en fusion med branchekollegaen Ceva Logistics.

- Panalpina har stået øverst på vores ønskeliste de seneste 10 år, fordi forretningsmatchet er så godt. Vi har fornemmet, at der indenfor de sidste tre måneder har været lidt bevægelse i ejerkredsen i Panalpina, som gør, at vi følte, at det her var det rigtige tidspunkt at komme med et bud, siger Flemming Nielsen, der er direktør for Investor Relations hos DSV, til Ritzau Finans.

DSV måtte sidste år opgive Ceva efter to bud - men nu er selskabet klar til en ny omgang med et nyt opkøbsemne.

DSV's tilbud til aktionærerne i Panalpina består af 1,58 DSV-aktie og 55 schweizerfranc i kontanter per Panalpina-aktie, og værdien af tilbuddet er på baggrund af aktiekursen 11. januar opgjort til 170 schweizerfranc per aktie.

Tilbuddet udgør en præmie på 24 pct. baseret på lukkekursen for Panalpinas aktie samme dag på 137,50 schweizerfranc.

Andre selskaber kan også være interesserede i at købe schweizerne, nu da DSV har budt op til dans.

- Hvis der kommer en budkrig, kan jeg love, at ledelsen vil være disciplinerede, og der skal være en værdi i det for DSV. Så må vi så se, hvor det kan føre hen.

- Med udgangspunktet nu, synes vi, at det er et meget attraktivt tilbud med den præmie, der er givet, og det miks der er af henholdsvis kontant betaling og aktier, fordi aktieelementet gør, at Panalpinas aktionærer - hvis de accepterer - får del i en fremtidig værdistigning, siger Flemming Nielsen.

LUFT OG SØFRAGT TRÆKKER

At der står "opkøb" malet hen over DSV's strategi skyldes, at selskabet helst vil kanalisere tjente penge ind i selskabet igen via værdiskabende opkøb. Og at sigtekornet nu er rettet mod Panalpina skyldes, at de to selskaber sammenlagt er et godt match.

- Helt overordnet har vi en meget fragmenteret industri, hvor der er nogle fordele ved konsolidering. Panalpina er et af de selskaber, vi kender bedst og beundrer mest i industrien, og ser man på aktiviteterne er det et rigtigt godt match. 90 pct. af Panalpinas aktiviteter er det, vi helst vil investere i - nemlig luft og sø-aktiviteter, siger Flemming Nielsen.

- Vi har jo tidligere lavet opkøb og skabt en masse værdi for selskabet og for aktionærerne. Det er egentlig den strategi, vi fortsætter, og vi ser det her som det næste skridt i den proces, siger han.

Bolden er nu trillet over til Panalpina, hvor bestyrelsen nu vurderer buddet i samarbejde med professionelle rådgivere.

Aktien i DSV stiger onsdag 3,2 pct. til 487,65 kr., mens Panalpinas aktie er skudt i vejret med hele 30 pct. til 177,70 schweizerfranc.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder