DSV: Panalpina-storaktionær er ude med riven og kræver DSV-dialog

Udgivet den 12-02-2019  |  kl. 08:32  |  
Arkiv: Foto

En af de store aktionærer i DSV's seneste opkøbsmål, Panalpina, opfordrer til en tættere dialog mellem de to transportselskaber.

Artisan Partners ejer ifølge egne oplysninger 12 pct. af aktierne i Panalpina og har skrevet et åbent brev til bestyrelsen i selskabet for at slå på tromme for sine synspunkter.

Det amerikanske investeringsselskab udtaler blandt andet bekymring omkring det "usædvanlige forhold" mellem Panalpina og den største aktionær, Ernst Göhner-fonden, der sidder på 46 pct. af aktierne.

- Den fortsatte manglende klarhed om fondens rolle angående selskabets ledelsespolitik er skruppelløs, og selskabets mangeårige skuffende resultater har gjort disse omstændigheder endnu mere uacceptable, skriver Artisan Partners blandt andet.

Amerikanerne mener, at der kan være god værdi at hente for Panalpinas aktionærer i et parløb med DSV.

- DSV's tilbud på 170 franc per aktie i kontanter og DSV-aktier er et tilbud, der fortjener og kræver alvorlig og uvildig overvejelse. Vi mener, at DSV's tilbud giver en åbenlys mulighed for at realisere værdier for aktionærerne, og at alle realistiske alternative muligheder for at skabe lignende værdi, hvis de findes, kommer med væsentligt større risici, når det gælder eksekvering og finansiering, skriver Artisan.

Artisan kritiserer Panalpina for at have reageret lakonisk på DSV's tilbud ved blot at anerkende, at det har modtaget det, og at bemærke, at fonden ikke støtter det.

Storaktionæren retter desuden direkte skytset mod to af Panalpinas bestyrelsesmedlemmer, der repræsenterer Ernst Göhner-fonden, formand Peter Ulber og næstformand Beat Walti.

- Vi anbefaler på det kraftigste bestyrelsen at vurdere DSV's tilbud og forhandle med DSV i en proces, der udelukker ethvert bestyrelsesmedlem, der kan have en interessekonflikt. Da hr. Ulber og hr. Walti tjener i fondens bestyrelse, og givet at fondens syn på DSV's tilbud er kendt, mener vi, at hr. Ulber og hr. Walti ikke bør deltage i diskussionerne angående selskabets syn på DSV's tilbud, skriver Artisan og anklager fonden for at have haft en negativ effekt på Panalpina.

DSV's tilbud på Panalpina kom frem i midten af januar og lød på 170 franc per aktie, eller i alt 26,5 mia. kr. ved den daværende DSV-kurs. Siden er tilbuddet blevet mere værd takket være en stigning i DSV-aktien.

I sidste uge bekræftede finansdirektør Jens H. Lund fra DSV, at dialogen med Panalpina fortsætter, og at DSV vil oplyse, hvis den afbrydes.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
19/07/19

 
3,78%
 
19/07/19

 
3,58%
 
19/07/19

 
3,35%
 
19/07/19

 
1,07%
 
19/07/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder