DSV/HSBC: Ingen sikkerhed for nyt Ceva-bud lige her og nu

Udgivet den 16-10-2018  |  kl. 11:42  |  

Efter at DSV for nylig bekræftede at have fået afvist et overtagelsestilbud af schweiziske Ceva Logistics, er der ingen sikkerhed for, at den danske transport- og logistikvirksomhed vil komme med et nyt og forhøjet bud inden for den nærmeste fremtid.

Det vurderer Edward Stanford, analytiker i den britiske storbank HSBC, i forlængelse af sidste uges historie om, at bestyrelsen i Ceva Logistics ikke ville acceptere et bud på 27,75 schweizerfranc per aktie, hvilket ville have givet aktionærerne en præmie på mere end 50 pct. i forhold til den daværende aktiekurs.

- Ser fra vores synspunkt er der ingen sikkerhed for, at DSV vil hæve sit bud i den nærmeste fremtid. Ledelsen kan foretrække at følge med i udviklingen i Cevas turnaround-plan fra sidelinjen. Det var en taktik, som også blev benyttet i tilfældet med UTI før opkøbet i 2015, skriver Edward Stanford i en analyse.

I kølvandet på historien om det afvist tilbud udtalte Rolf Watter, bestyrelsesformand i Ceva Logistics, at DSV's bud ikke havde været i nærheden af at afspejle selskabets reelle værdi.

Over for mediet Finanz und Wirtschaft anså han selskabet til at være "væsentligt" mere værd, end DSV's tilbud pegede på.

Den højere værdi kan aktionærerne i Ceva Logistics enten forvente at se realiseret ved en accelereret turnaround-plan styret af den nuværende ledelse, eller også kan der falde et nyt bud på selskabet, vurderer Edward Stanford fra HSBC.

- I fraværet af et forhøjet bud fra DSV i den nærmeste fremtid vil et ultimativt bud på Ceva afhænge af selskabets finansielle position på det pågældende tidspunkt, skriver analytikeren.

Skulle prisen på Ceva Logistics ende med at falde, har analytiker Damian Brewer fra Royal Bank of Canada tidligere vurderet, at DSV kan vælge at genbesøge muligheden for et nyt tilbud.

Ender det med at blive tilfældet, regner analytikeren ikke med, at DSV bliver budt op, hvilket det danske selskab heller ikke har historik for. Eksempelvis endte DSV med at reducere sit bud på UTI tre gange.

Under alle omstændigheder regner Damian Brewer med, at DSV "opportunistisk" vil fortsætte med at forsøge at konsolidere industrien, efter at selskabet har haft stor succes med tidligere opkøb.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder