ECB-embedsmænd rygtes mere sikre på at bankerne kan modstå rentehop

Udgivet den 22-03-2023  |  kl. 18:04  |  

Embedsmænd i Den Europæiske Centralbank er blevet mere og mere sikre på, at banksystemet i euroområdet har modstået den finansielle uro, hvilket giver mulighed for at fortsætte med renteforhøjelserne i fremtiden.

Det siger personer med kendskab til sagen ifølge Bloomberg News.

ECB's beslutningstagerne føler sig på mere sikker grund, efter at banken gennemførte renteforhøjelsen på 50 basispoint i sidste uge på trods af den globale markedsvolatilitet, siger de anonyme kilder ifølge Bloomberg News.

Embedsmændene er i øjeblikket mere bekymrede over, at inflationen ikke er tøjlet, end nogen form for skade på den økonomiske vækst fra den seneste turbulens, om end de stadig ser spændt mod USA efter tegn på yderligere smitte fra problemerne blandt regionalbankerne.

Rygterne giver et indblik i stemningen i styrelsesrådet, tre dage efter at nervøsitet i kølvandet af Credit Suisses arrangerede overtagelse i Schweiz førte til yderligere volatilitet.

Onsdag gentog ECB-topchef Christine Lagarde den holdning, hun skitserede ved rentemødet i sidste uge, og insisterede på, at hvis basisscenariet holder, så vil der være "mere arbejde forude" med pengepolitikken.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  Eurozonen❯