ECB-referat viser årvågne medlemmer

Udgivet den 16-01-2020  |  kl. 16:08  |  

Der blev opfordret til årvågenhed på det seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB) i december, som også var det første med Christine Lagarde for bordenden.

Nogle af centralbankens medlemmer understregede behovet for at være opmærksom på de potentielle bivirkninger af de nuværende pengepolitiske tiltag.

Det fremgår af torsdagens offentliggjorte referat fra det pengepolitiske møde, der blev afholdt den 11. og 12. december, skriver Bloomberg News.

ECB fastholdt på mødet helt som ventet renten, som dermed fortsat er på historisk lave minus 0,50 pct. Obligationsopkøbsprogrammet på 20 mia. euro om måneden blev også fastholdt.

Centralbankchefen, Christine Lagarde, lovede også på sit første pressemøde efter centralbankens rentemøde, at hun vil give centralbankens strategi et nøje gennemsyn.

En af de punkter, som der kigges på, er centralbankens inflationsmål. I øjeblikket er målet en inflation tæt på, men under 2 pct. om året.

Flere detaljer om eventuelle ændringer ventes ifølge Bloomberg News at komme senere på måneden, når gennemgangen formelt set startes.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  macro❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder