ECB: Sænker estimater for vækst og inflation 2019-2021

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 15:10  |  

Den Europæiske Centralbank, ECB, ser flere usikkerheder i økonomien end tidligere, og derfor skærer centralbanken nu i sine prognoser for væksten i bruttonationalproduktet både i år og til næste år.

Centralbanken venter også, at inflation lander lavere end tidligere ventet helt frem til 2021.

Det kom frem på et pressemøde med centralbankchef Mario Draghi torsdag, i forbindelse med at ECB har sat indlånsrenten ned til minus 0,5 pct. fra minus 0,4 pct.

- Nedgangen i økonomien er vedholdende. Og data peger på moderat men positiv vækst i tredje kvartal, siger Draghi på pressemødet.

Han ser dog fortsat globale usikkerheder for økonomien udvikling. Samtidig påpeger centralbankchefen, at risikoen for en hård brexit er steget, mens han dog ikke direkte giver handelsspændingerne mellem USA og Kina skylden for, at væksten er sat ned i gear.

- Nedgangen i væksten reflekterer primært den vedvarende svaghed i international handel i et miljø med forlængede globale usikkerheder, som i særlig grad påvirker produktionssektoren i eurozonen, siger Mario Draghi og fortsætter:

- Samtidig viser servicesektoren fortsat modstandsdygtighed, og euroområdets ekspansion er også støttet af favorable finansieringsmuligheder, yderligere stigninger i beskæftigelsen og stigende lønninger.

ECB ser nu en vækst i BNP på 1,1 pct. mod tidligere 1,2 pct. i år, og til næste år holdes væksten ligeledes i ave på 1,2 pct. fra tidligere ventet 1,4 pct.

Inflationen ses også i et lavere gear end tidligere vurderet.

ECB venter, at inflationen i år lander på 1,2 pct. mod tidligere 1,3 pct., til næste år ventes inflationen at være på 1,0 pct. mod tidligere ventet 1,4 pct., og i 2021 ventes prisstigningerne at være på 1,5 pct. mod den tidligere forventning på 1,6 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  macro❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder