ECB's Lagarde: Banksektoren godt polstret - intet behov for kompromis

Udgivet den 24-03-2023  |  kl. 14:36  |  
Arkiv: Foto

Selv om uroen i banksektoren stormer, er bankerne i eurozonen klædt godt på til at stå imod.

Det har chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, fortalt til en række EU-topfolk, fortæller kilder til Bloomberg News.

Ved samme lejlighed oplyste ECB-chefen, at banksektoren i eurozonen fortsat er robust som følge af den omfattende lovgivning.

Christine Lagarde fortæller videre ifølge Bloomberg News, at der i ECB ikke afvejes mellem prisstabilitet og den finansielle stabilitet, og at centralbanken er fast besluttet på at bringe inflationen ned på målsætningen på 2 pct.

Uroen i den globale banksektor har fyldt i markedsdeltagernes bevidsthed, siden Silicon Valley Bank og Signature Bank krakkede forrige uge. Efterfølgende har usikkerhed i Credit Suisse resulteret i en tvungen sammensmeltning med UBS.

Fredag har usikkerheden nået Deutsche Bank, der ligesom Credit Suisse har set præmien for en konkursforsikring stryge i vejret.

Den nye usikkerhed smitter af på de europæiske banker. I Danmark har det resulteret i fald til Danske Bank og Jyske Bank på 3,4-3,7 pct., mens Nordea sendes ned med 9,6 pct. Sidstnævnte er dog også under teknisk pres, da aktien fredag handles eksklusive retten til udbytte.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  macro❯  Eurozonen❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯