EU: Sænker vækstskøn for Tyskland til 0,5 pct. fra 1,1 pct.

Udgivet den 07-05-2019  |  kl. 14:23  |  

Skønnet for væksten i EU's største økonomi - den tyske - er blevet sænket til 0,5 pct. fra 1,1 pct. for i år.

Vækstskønnet for Italien sænkes til 0,1 pct. fra 0,2 pct. ved rapporten i februar, mens den franske vækst ventes uændret at blive 1,4 pct.

- EU-Kommissionens prognose viser desværre, at væksten i EU aftager til laveste niveau siden 2013. De økonomiske tillidsindikatorer er faldet kraftigt over det seneste år, og varsler lavere vækst, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

Han påpeger, at de svage data bunder i skuffende tal fra tysk industri, et Italien i økonomisk bakgear, en handelsstrid mellem USA og Kina samt fortsat uløste forhandlinger om brexit.

For hele eurozonen sænkes skønnet for 2019 til 1,2 pct. fra 1,3 pct., mens der for hele EU er ventet en vækst på 1,4 pct. i år og 1,6 pct. næste år.

- Prognosens gode nyhed er, at det europæiske opsving forsætter, selvom væksten bliver lavere end i de foregående år. Opsvinget har allerede varet i seks år, og det har europæerne nydt godt af. 18 mio. er kommet i arbejde og ledigheden er faldet fra 11 til 6,4 pct. Væksten vurderes heldigvis at være høj nok til at reducere ledigheden yderligere, siger Allan Sørensen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Eurozonen❯  Tyskland❯ 

Relaterede nyheder