Europa aktier: Rider videre på positiv bølge

Udgivet den 02-07-2012  |  kl. 18:07  |  

Aktiemarkedet i Europa udbyggede mandag fredagens fremgange, som var et resultat af eurotopmødet, hvor særligt meldingen om direkte støtte til krisebanker blev godt modtaget. Olieindustrien og finans var mandag blandt de sektorer, som klarede sig bedst, mens defensive sektorer generelt haltede efter.

Det britiske FTSE 100-indeks kunne trække sig tilbage med en fremgang på 1,3 pct., mens det ledende franske aktieindeks lukkede 1,4 pct. højere, og det tyske DAX 30-indeks steg med 1,2 pct.

- Investorerne vil fokusere på rentebeslutningen fra Den Europæiske Centralbank i indeværende uge, siger Guillaume Chaloin, porteføljemanager i Meeschaert Asset Management, til Bloomberg News og tilføjer, at der sker en rotation mod cykliske aktier ud fra ideen om, at den negative effekt på industrier, som er påvirkelige over for økonomien, vil være mindre, hvis der findes en løsning på gældsproblemet.

Blandt selskaberne inden for olie- og gasindustrien lukkede Subsea 7 og Lundin Petroleum begge mere end 3 pct. højere. Imens steg den franske storbank Credit Agricole for anden børsdag i træk kraftigt - denne gang med næsten 7 pct. Kilder med kendskab til sagen siger til Bloomberg News, at Credit Agricole overvejer at afhænde sine handels- og analyseaktiviteter i datterselskabet CA Cheuvreux.

BNP Paribas, der er en anden stor fransk bank, steg 4,3 pct. Aktien er løftet til "Select List" hos Cheuvreux fra tidligere "outperform". Kursmålet er aggressive 42 euro mod den aktuelle kurs på knap 32 euro.

Bestyrelsesformanden for den britiske storbank Barclays, Marcus Agius, annoncerede mandag sin afgang i kølvandet af sidste uges rekordbøde til banken på 290 millioner pund for at snyde med de renter, bankerne anvender ved indbyrdes lån. Investorerne reagerer ved at sende Barclays op med 3,4 pct.

/ritzau/FINANS

Michael Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Relaterede nyheder