Europa/aktier: Energiselskaberne ramt hårdest af gevinsthjemtagning

Udgivet den 27-03-2020  |  kl. 13:09  |  

De europæiske aktiemarkeder er fredag udsat for gevinsthjemtagning, efter tre dage med solide stigninger i kølvandet af aggressive stimulusforantaltninger, der er taget i brug for at stimulere økonomien, som er ramt af coronavirusudbruddet.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks taber 2,7 pct., efter at de foregående tre dage har givet et samlet afkast på mere end 14 pct. Indekset er dog fortsat i omegnen af 26 pct. under alle tiders højeste niveau fra sidste måned, hvilket ifølge Reuters har skåret værdier for de europæiske aktier på mere end 3000 mia. euro.

Det tyske DAX-indeks ligger med et minus på 2,2 pct., og det britiske FTSE-indeks falder med 3,8 pct.

- Det mest interessante spørgsmål lige nu, er hvor lang tid det tager at få virusudbruddet under kontrol. Det kender vi ikke svaret på endnu, og det er derfor vi fortsat er lidt forsigtige med at hoppe tilbage i risikoaktiver, siger Esty Dwek, der er chef for global markedsstrategi hos Natixis Investment Managers til Bloomberg News.

Alle 11 sektorer i Stoxx 600-indekset er i rødt, hvor de cykliske aktier såsom energi- og finansaktier er hårdest ramt, mens den mere defensive sundhedssektor klarer sig bedst.

Aktierne i den britiske energigigant BP falder 7,2 pct., og hollandsk-britiske Shell taber 4,7 pct.

Bankerne hænger også i bremsen med fald på 4,9 pct. til britiske HSBC, og franske BNP Paribas taber 5,2 pct.

Den belgiske bryggerigigant AB Inbev har været hårdt ramt af nedlukningen af mange lande efter coronavirusudbruddet, og fredag fortsætter nedturen med et fald på 11,6 pct.

Luksusvaresektoren er også hårdt ramt med tab på 5,0 pct. til den franske kæmpe LVMH, og kosmetikgiganten L'Oreal ligger med et minus på 5,6 pct.

Prosiebensat.1 har med en stigning på 6,0 pct. lagt sig i spidsen af Stoxx 600-indekset, efter annonceringen af, at koncernchef Max Conze forlader selskabet med øjeblikke virkning, hvilket afslutter en dramatisk periode som styrmand hos det tyske tv-selskab.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder