Europa/aktier: Finske Nokia fortsætter nedtur blandt afventende investorer

Udgivet den 05-12-2023  |  kl. 13:16  |  

Optimismen er sat på pause tirsdag middag, hvor investorerne ikke er sikre på, at centralbankerne når at sætte renten ned i tide for at afværge recession.

Det skriver Bloomberg News.

Mens det gik forrygende i november for de store aktieindeks, så er december startet en ud i et markant lavere gear. I sidste måned var investorerne mere eller mindre sikre på, at det hele ville ende med et såkaldt Guldlok-scenario, hvor inflationen kommer ned, uden en recession i den amerikanske økonomi. Men om det sker, blæser i vinden:

- Det er bemærkelsesværdigt, hvor hurtigt vi er vendt til en anderledes markedsfortælling i år, siger Hugh Gimber, strateg hos JPMorgan Asset Management, til Bloomberg Television.

I middagshandlen ligger det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 fladt. Indekset er steget 9,5 pct. i år og er på vej mod sit bedste slutfacit for hele året siden 2021.

Men der er flere historier ude blandt selskaberne.

I bunden af indekset ligger finske Nokia, som leverer udstyr til telekommunikation, for anden dag i træk.

Tirsdag er rygtet om, at den amerikanske telegigant AT&T udskifter den finske telenetværkskoncern med den svenske konkurrent Ericsson til moderniseringen af sit mobilnetværk, blevet bekræftet. Det er et projekt, der kan løbe op i tæt ved 14 mia. dollar over en femårig periode.

Nokia dropper 9 pct., mens Ericsson, der i forvejen står for to tredjedele af AT&T's amerikanske netværk, stiger 3,4 pct.

Hos finanshuset Citigroup ses aftalen som klart positiv for Ericsson, da den udgør cirka 10 pct. af den svenske teleudstyrskoncerns årlig salg.

Den britiske storbank Barclays falder 2,5 pct. i middagshandlen, efter storaktionæren Qatar Holding har solgt aktier for omkring 510 mio. pund svarende til 4,4 mia. kroner.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder