Europa/aktier: Helligdag bidrager til afdæmpet handel og små udsving

Udgivet den 21-01-2019  |  kl. 13:22  |  

Investorerne på det europæiske aktiemarked er kommet roligt i gang med den nye uge, hvor de mandag må undvære handlen med amerikanske aktier på grund af helligdagen "Martin Luther King, Jr. Day".

Det er med til at dæmpe den generelle aktivitet på det europæiske kontinent, og for det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks er der lidt over middag udsigt til et mindre indeksfald på 0,3 pct. Samtidig falder de ledende indeks i Tyskland og Frankrig mellem 0,2 og 0,4 pct., mens det toneangivende indeks i Storbritannien stiger 0,1 pct.

Udviklingen følger, efter at der tidligere på dagen var generelt positive markeder i Asien oven på offentliggørelsen af flere kinesiske nøgletal, som enten udviklede sig som ventet eller bedre end ventet sammenlignet med økonomernes forventninger.

- Lysten til at tage risici er blevet større rundt om på kloden, og derfor hælder det mere over mod den positive side.

- På den anden side ser vi dog ud til at være ovre toppen af et cyklisk opsving, og den økonomiske vækst modererer sig. Det vil formentlig tage noget af stigningerne i aktiemarkedet, siger analytiker Margaret Yang fra CMC Markets, ifølge Bloomberg News.

Blandt de europæiske enkeltaktier er der fokus på eksempelvis luftfartselskabet Air France-KLM, der stiger 5,6 pct., efter at Davy Research har løftet sin anbefaling af den fransk-hollandske aktie til "outperform" fra "neutral".

I den modsatte ende af de europæiske aktier ligger tyske Henkel, som blandt andet fremstiller produkter inden for kosmetik, hygiejne og rengøringsmidler. Aktien falder 8,6 pct. som en reaktion på skuffende meldinger fra selskabets ledelse, der for 2019 regner med et fald i indtjeningen per aktie på en "midt encifret" procentsats.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder