Europa/aktier: Luksusvareaktier presset af kinesiske nøgletal

Udgivet den 31-05-2023  |  kl. 18:02  |  

De europæiske aktier blev onsdag sat under pres af skuffende kinesiske nøgletal, der især ramte de førhen højtflyvende luksusvareaktier.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt onsdag med 1,1 pct.

En del af faldet ramte ud på eftermiddagen, da en uventet stigning i antallet af ledige jobopslag i USA skabte fornyet frygt for, at det brandvarme jobmarked vil åbne døren for endnu en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank.

Olieselskaberne hang i bremsen med fald på 2,8 pct. til britiske BP og 3,3 pct. til norske Aker BP efter et større fald oliepriserne oven på de svage kinesiske nøgletal. Særligt erhvervstillidsmålingerne, PMI, for både industrien og servicesektoren skuffede.

Kinas genåbning har været en stor drivkraft for luksusvareaktierne, men de svage nøgletal fra Kina skabte også bekymringer for det fremtidige salg for mange af de store selskaber, der har hovedsæder i Frankrig og Schweiz.

LVMH, der blandt andet står bag Louis Vuitton, tabte 2,6 pct. og Cartier-ejeren Richemont endte 3,9 pct. lavere.

Heineken lukkede med et fald på 2,4 pct., efter at den mexicanske Coca-Cola-aftapper Femsa havde solgt aktier i det hollandske bryggeri for cirka 3,3 mia. euro.

Det svenske medicoselskab Elekta dykkede 5,4 pct., da det kom frem, at den store australske kunde Genesis Care, der driver kræftbehandlingscentre i USA, Storbritannien og Spanien, forbereder en konkursbegæring.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder