Europa/aktier: Mørkerødt til grønt for bankaktier efter ECB-melding

Udgivet den 20-03-2023  |  kl. 17:53  |  

Bankaktierne i det europæiske Stoxx 600-indeks kunne mandag præstere den største u-vending inden for en dag i mange år.

Det indledningsvise pres på bankaktierne på cirka 6 pct. var drevet af weekendens redning af den kriseramte storbank Credit Suisse, hvor AT1-obligationsejerne stod tilbage uden nogen rettigheder.

UBS betaler ca. 3 mia. schweizerfranc i egne aktier for Credit Suisse, der dykkede 55,7 pct.

UBS-aktien vendte sit indledende fald på mere end 16 pct. til et plus på 1,2 pct.

I banksektoren endte ligeledes schweiziske Julius Baer med en stigning på 8,2 pct., og italienske Intesa Sanpaolo steg 3,7 pct. Slutfacit for bankindekset blev et plus på 1,4 pct.

Vendingen blev blandt andet drevet af en kommentar fra ECB's bankmyndigheder, der meddelte, at den praksis med at lade AT1-obligationsinvestorenre stå tilbage med en lang næse fortsat ikke er praksis i EU.

- Det hjalp, at ECB var ude og forsikre om, at AT1 er bedre beskyttet i EU, skriver Frederik Engholm, der er cheføkonom i Nykredit.

Bekymringer om sundheden i den globale finanssektor, som blev udløst af krakket i Silicon Valley Bank i forrige uge, har presset de europæiske bankaktier i denne måned.

Samlet set steg Stoxx 600-indekset med 1,0 pct.

Her var råvaresektoren med til at trække for drevet af plusser på 4-5 pct. til mineselskaberne Antofagasta og Anglo American, da de blev understøttet af stigende metalpriser.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯