Europa/aktier: Særligt bankerne ramt af tyrkisk-relateret usikkerhed

Udgivet den 10-08-2018  |  kl. 17:55  |  

Usikkerhed relateret til krisen i den tyrkiske økonomi, sendte fredag negative vibrationer gennem de europæiske aktiebørser, hvor særligt bankerne stod for skud.

- I nogen tid har investorerne set på den udfoldende valutakrise i Tyrkiet som et lokalt problem, men den accelererende hastighed af faldet ser ud til at rejse bekymringer over europæiske bankers eksponering til det tyrkiske banksystem, siger chefmarkedsanalytiker Michael Hewson fra CMC Markets til Marketwatch.

Samtidig har de amerikanske sanktioner mod Rusland skabt bekymringer for den tyske økonomi, og dertil kan lægges usikkerhed relateret til toldkrigen mellem USA og først og fremmest Kina.

Det tyske DAX-indeks lukkede 2 pct. lavere og var dermed blandt de store markeder, der klarede sig dårligst, mens Euro Stoxx 600-indekset med de største aktier i Europa til sammenligning faldt med omtrent det halve.

I det paneuropæiske indeks var særligt banksektoren under pres med et fald på 1,9 pct.

Franske bnp Paribas, italienske UniCredit og spanske BBVA, som ifølge Reuters ses værende mest eksponeret mod Tyrkiet, faldt henholdsvis 3,5, 5,1 og 5,7 pct.

På børsen i Frankfurt var der også pres på bankerne med et fald til Deutsche Bank på 4 pct. efterfulgt af Commerzbank med en tilbagegang på 3,7 pct.

I London blev nedturen anført af det russiske guldmineselskab Evraz, som faldt 8,8 pct., efter at finanshuset VTB Capital sænkede anbefalingen af den og den russiske rubel blev svækket til det svageste niveau mod dollar siden juli 2016.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,58%
 
10:51:01

 
5,47%
 
10:51:01

 
3,14%
 
10:51:01

 
3,00%
 
10:51:01

 
2,33%
 
10:51:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder