Europa/aktier: Stigninger på britisk valgdag, men mest til tyske Continental

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 17:49  |  

Svage data onsdag for udviklingen i den amerikanske økonomi syntes torsdag at have større effekt på de europæiske aktiemarkeder end dagens parlamentsvalg i Storbritannien og den kommende og afgørende anden runde i det franske valg på søndag.

Onsdagens nøgletal viste en lille stigning i tilgangen af nytilmeldte ledige, en svag ADP-rapport for udviklingen på det private jobmarked og et markant svagere end ventet aktivitetsindeks for servicesektoren.

- De europæiske aktier stiger torsdag på baggrund af optimisme i forhold en amerikansk rentenedsættelse efter svage økonomiske data, konstaterer nyhedsbureauet Reuters torsdag middag.

I valgaktuelle London sluttede dagen med et plus til det ledende FTSE 100-indeks på 0,8 pct., og i Paris steg CAC 40-indekset tilsvarende, mens det tyske DAX-indeks nøjedes med et plus på det halve.

Den samlede udvikling målt på det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks blev et plus på 0,6 pct. til 517,54

Resultatet af det britiske valg, som ventes at blive en sejr til Labour, vil ikke have meget effekt. Det er allerede indregnet af markedet, mener seniormakrostrateg i Rabobank Bas van Geffen ifølge Reuters.

I Frankrig noterer handlerne ifølge nyhedsbureauet, at der gøres anstrengelser for at hindre højrepartierne i at få magt.

CONTINENTAL MELDER POSITIVT UD

Selskabsspecifikt var der torsdag plus til den tyske bildækproducent Continental på 9,5 efter servering af en velsmagende cocktail til analytikerne med ingredienser som stigende marginer, øget overskud i andet kvartal, stærk vækst i Kina og lavere omkostninger.

Med i toppen var også britiske Smith & Nephew med et plus på 6,9 pct. Aktivistinvestoren Cevian Capital har offentliggjort en aktiepost på 5 pct. i producenten af medicinsk udstyr.

På tredjepladsen i det europæiske indeks steg danske Zealand Pharma 5,5 pct.

På indeksets skyggeside faldt Hugo Boss 3,6 pct. Deutsche Bank har i et analysenotat fremlagt betænkelighed i forhold til det kommende kvartalsregnskab fra det tyske beklædningsikon, som ventes belastet af øgede omkostninger til markedsføring og af svækket kundegrundlag.

Men mest faldt kinesiske Volvo Cars - med 6,2 pct. på børsen i Stockholm - efter at EU nu har besluttet at lægge afgifter på elektriske biler importeret fra Kina.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder