Europa/aktier: Stille dag efter længere udsigter til øget kinesisk forbrug

Udgivet den 25-09-2024  |  kl. 13:28  |  

Finske Valmet har indtaget toppen af det brede europæiske Stoxx 600-indeks onsdag, hvor aktien sendes op med 10,6 pct. efter en ny kæmpeaftale. Det er nok til at gøre aktien til den mest stigende i indekset midt på dagen.

Nærmere bestemt skal Valmet opføre en ny fabrik til over 1 mia. euro Brasilien, skriver Bloomberg News.

Ser man på den bredere handel byder onsdag ikke på store udsving i Stoxx 600, efter at dampen er gået af nyheden om kinesiske stimulipakker, som de seneste dage har medvirket til fremgang på de europæiske markeder.

Samlet falder Stoxx 600-indekset tilbage med 0,1 pct.

Samtidig går det tyske DAX-indeks og det franske CAC 40-indeks tilbage med henholdsvis 0,5 og 0,4 pct.

Tirsdag lancerede den kinesiske centralbank, People's Bank of China, en stor økonomisk stimulipakke med det formål at løfte forbruget i den kinesiske økonomi.

Nyheden gav fremgang på det europæiske aktiemarked, hvor særligt franske luksusaktier som LVMH, der står bag Louis Vuitton, nød godt af udsigten til øget kinesisk forbrug.

Luften er dog gået en smule af ballonen onsdag, efter at analytikere har vurderet, at de annoncerede stimuli ikke kommer til at skyde gang i den kinesiske efterspørgsel her og nu, skriver Reuters.

Underindekset for teknologi i Stoxx 600 er onsdag tynget af den tyske softwaregigant SAP, som falder med 3,3 pct., efter det er kommet frem, at den tyske softwareudvikler er kommet under efterforskning i USA for påstået ulovlig prisfastsættelse, skriver Reuters. Den tunge aktie sender teknologisektoren i Stoxx 600 ned med 0,6 pct.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯